Opknappen speelplekken

Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen, daarom zijn in wijken speelplekken aangelegd.Deze plekken worden regelmatig onderhouden om veilig en schoon te blijven. Na een aantal jaren zijn speelplekken toe aan vervanging. Daarom gaat de gemeente ook in 2022 weer een aantal speelplekken opknappen. Het gaat om de speelplekken aan de Colijnlaan en Drakensteyn, speeltuin Rozenstraat en speeltuin Penninglaan.

 

“Als wethouder die over spelen in Rijswijk gaat, wil ik zorgen voor genoeg en fijne speelplekken. Alhoewel onze stad snel groeit en er veel wordt gebouwd, benutten en stellen we ruimte zeker voor jongeren om lekker buiten te spelen en zich te vermaken. Buiten zijn en spelen helpt bij een positieve en sociale ontwikkeling.  Het is daarom belangrijk dat ook de gebruikers zelf, de kinderen, jongeren en hun ouders meedenken over het opknappen van de speelplekken”, aldus wethouder Johanna Besteman (Welzijn, Cultuur, Onderwijs & Wonen)

Dat opknappen doen we met de reacties vanuit direct omwonenden en basisscholen in de buurt die daar direct door de gemeente voor benaderd worden met een brief. Kinderen uit de buurt mogen zelf ook helpen bij het ontwerp. Speelplan BV ondersteunt de gemeente bij het maken van een ontwerp op basis van de opgehaalde reacties.