Ook dit jaar geen Kerstafette

Kerst is een tijd om samen te zijn, maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De gemeente Rijswijk organiseerde daarom de afgelopen jaren kerstactiviteiten met lokale organisaties tijdens de Kerstafette. Zo konden inwoners toch met anderen de feestdagen vieren. Helaas heeft de gemeente moeten besluiten de Kerstafette niet te laten doorgaan. De maatregelen rondom het coronavirus laten het niet toe om (groepen) mensen bij elkaar te laten komen.

  

De gedachte achter de Kerstafette is dat alle Rijswijkers rond de kerstdagen de gelegenheid krijgen om samen met anderen te genieten van gezelligheid en lekker eten, vooral zij die anders alleen zouden zijn. De gemeente riep normaal gesproken inwoners en organisaties op om een etentje of leuke activiteit met een hapje en een drankje te organiseren, waar iedereen uit de straat, buurt, wijk of stad welkom zou zijn. Dit leverde vele initiatieven op en zorgde voor een gevarieerd programma.

Wethouder Welzijn Johanna Besteman: “Ik vind het naar om dit jaar weer te moeten aankondigen dat de Kerstafette opnieuw niet door kan gaan. Maar het is niet verstandig het te laten plaatsvinden met de huidige richtlijnen rondom het coronavirus. U kunt zelf natuurlijk altijd wel een gebaar doen richting iemand waarvan u weet dat ze alleen zijn, bijvoorbeeld een maaltijd afgeven of een kaartje sturen”.