Online geldfittest bij Financieel Servicepunt Rijswijk

Geldzorgen kunnen ontstaan door allerlei gebeurtenissen in ons leven. Het kan iedereen overkomen. En toch wachten we vaak te lang met het vragen om hulp bij geldproblemen. Het Financieel Servicepunt Rijswijk (FSP) wil graag inwoners al bij de eerste vragen of zorgen helpen. Zo worden grotere problemen voorkomen. Het FSP start daarom vandaag met de campagne rondom de online test ‘Bent u Geldfit?’. Deze test is nu ook beschikbaar voor Rijswijkers op www.fsprijswijk.nl/geldfit en is een samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute.

               

Wethouder Larissa van Bentvelzen: “Denk alleen al aan de huidige coronacrisis. Het raakt vele mensen in de portemonnee. Het kan iedereen overkomen dat we tijdelijk even niet onze rekeningen meteen kunnen betalen. We hopen dan ook dat we het taboe om over geldproblemen te praten, kunnen doorbreken. Want hoe eerder hulp, hoe beter we inwoners weer op weg kunnen helpen. De test op www.fsprijswijk.nl/Geldfit is een fijne korte test die al vrij snel laat zien hoe het gaat met jouw persoonlijke financiële situatie. Dan kom je vervolgens bij een ‘afslag’ uit waar meer informatie staat over wat je kunt doen in jouw geval. Dus doe de test en schroom niet om het FSP om hulp te vragen!”

Nederlandse Schuldhulproute

De Geldfittest is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute. Al zo’n 500.000 mensen hebben de test al eens gedaan. De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Er is nog veel schuldschaamte en het schuldhulplandschap is complex. Daarom werkt stichting NSR samen met gemeenten, bedrijven en samenwerkingspartners aan één centrale schuldhulproute.

Het Financieel Servicepunt

Het FSP is er voor iedere Rijswijker met vragen over geld of voor hulp bij (eerste) geldproblemen.

Heeft u vragen, of wilt u advies? Neem dan contact op met het FSP.

Telefoon:            070 – 326 19 55

E-mail:                  fsp@rijswijk.nl

Website:             www.fsprijswijk.nl