Onderzoek naar veiligheid in de buurt

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt? De gemeente start samen met I&O Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

Veiigheid in de stadVanaf 10 augustus ontvangt u mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research in samenwerking met Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie  bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt. In Rijswijk zijn ruim 5.000 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek geselecteerd. 

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het uitvoeren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek.

Het onderzoek start vanaf 10 augustus. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2018 verwacht.