NU Projectontwikkeling ontwikkelt met “UrbanParks” 600 woningen in het nieuwe Havenkwartier van Rijswijk

Het grote leegstaande kantoor aan de Burgemeester Elsenlaan 329 maakt plaats voor nieuwe woningen en bedrijven. Vandaag ondertekende wethouder Ruimtelijke en Economisch Ontwikkeling, de heer Armand van de Laar samen met Michel Zaadhof, algemeen directeur NU Projectontwikkeling, de intentieovereenkomst (IOK) inzake de nieuwbouwontwikkeling UrbanParks in het nieuwe Havenkwartier van Rijswijk.

 

Het Havenkwartier wordt getransformeerd naar een nieuwe duurzame stadswijk. Als het aan de ontwikkelaars en gemeente Rijswijk ligt dan wordt dit gebied een nieuwe hotspot van de regio Haaglanden. Op nog geen 15 minuten afstand van de Haagse binnenstad (sneltram 17 stopt voor de deur) en nabij station Rijswijk en Bogaard Stadscentrum, verandert dit deel van het bedrijventerrein Plaspoelpolder in een moderne, creatieve en aantrekkelijke nieuwe stadswijk met nautische kwaliteiten. Hier kan men straks, rond een aantrekkelijke stadshaven, wonen, werken en recreëren in een hippe omgeving met alle voorzieningen zoals gezellige horeca, een sportschool en een buurtsuper binnen handbereik.

Coproductie

Verantwoordelijk wethouder voor het Havengebied, Armand van de Laar zegt hierover: “Door hier woningen te bouwen, de openbare inrichting sterk te verbeteren en het gebied met bijvoorbeeld meer horeca aantrekkelijker te maken, willen we verder koers zetten met het waarmaken van onze ambities. Want het Havenkwartier moet een plek worden waar mensen graag komen werken en fijn kunnen wonen en die toekomstbestendig is. En daar gaat de realisatie van UrbanParks zeker aan bijdragen.”

In het Ontwikkelkader Havenkwartier, dat op 2 maart jl. door de gemeenteraad is goedgekeurd, staat hoe de verschillende opgaven: wonen, bedrijvigheid, natuur en verkeer in het nieuwe Havenkwartier een plek kunnen krijgen. UrbanParks van NU Projectontwikkeling is hiervan een uitwerking.

Michel Zaadhof is zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente Rijswijk: “Het project is echt een coproductie geworden van de ontwikkelaar en de gemeente. Er is ontzettend veel werk verzet door de ambtenaren. Het college en de gemeenteraad hebben veel ambities voor het Havenkwartier. Daar is een lange termijnvisie en doorzettingsvermogen voor nodig. Vanaf het begin hebben wij veel steun voor onze plannen ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat het Havenkwartier een heel aantrekkelijke stadswijk gaat worden”.  

NU heeft een veelzijdig woonprogramma voor een brede doelgroep ontwikkeld. UrbanParks bestaat uit een divers programma met vooral betaalbare- en middeldure woningen variërend van éénkamerappartementen tot ruime vierkamerappartementen. De kleinere woningen zijn ontwikkeld voor de zgn. “young professionals” en de starters op de woningmarkt die niet (meer) in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Het woningprogramma met relatief veel middeldure woningen sluit goed aan bij de doelstelling van het college van B&W om meer middeldure woningen in Rijswijk te realiseren. Deze woningen zijn vooral geschikt voor “doorstromers” en mensen met een “middeninkomen” zoals werknemers uit de zorg, het onderwijs en de politie. In totaal zullen er met UrbanParks ca. 600 woningen aan de stad worden toegevoegd. Het project bestaat daarnaast uit ca. 4.400 m2 nieuwe bedrijfsruimten en voorzieningen. Lees het hele persbericht op onze projectpagina.

Wethouder Armand van de Laar en directeur NU Michel Zaadhof op het dakterras van het kantoor van NU ontwikkeling met op de achtergrond de skyline van Havenkwartier Rijswijk.