Nota Speelbeleid vastgesteld - Rijswijk krijgt nieuwe skatebaan op oude locatie

Afgelopen maandag gingen jonge Rijswijkse skaters op de foto met verantwoordelijk wethouder Johanna Besteman (Onderwijs, Cultuur/Speelbeleid) om het nieuwe speelbeleid te vieren. De kick off werd voor het nieuwe skatepark georganiseerd op het asfaltveldje op de Treubstraat, de plek waar de oude skatebaan heeft gestaan en waar de nieuwe gaat komen. Vorige week dinsdag is de gemeenteraad akkoord gegaan met de nota Speelbeleid, inclusief de aanleg van de nieuwe skatebaan.

 

Rijswijkse skatejongeren werden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ze konden kennis maken met wethouder Johanna Besteman, verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van nieuw speelbeleid voor de komende jaren waarbij er (extra) budget is gemaakt voor het tot stand komen van de baan.

Het ontwerp voor de nieuwe skatebaan wordt samen gemaakt met de skatejongeren. De jongeren zijn erg enthousiast en hebben daar ook alle goede ideeën voor. 

“De skatebaan was echt aan vervanging toe. Het is mooi dat we met deze jongeren en professionals een nieuw en modern skatepark gaan ontwerpen. Een die voor alle doelgroepen te gebruiken is, zoals inline skaters, BMX-ers, skateboarders en steppers. Wie weet bereikt iemand in Rijswijk nog de top in één van deze sporten. In de herfstvakantie gaan we met ze om de tafel om te kijken of we tot een gezamenlijk ontwerp kunnen komen. Ik kijk al uit naar een spectaculaire opening”, vertelt Johanna.

Nota Speelbeleid

Dagelijks vrij kunnen spelen is een basisvoorwaarde om gezond en positief op te groeien. Voor dat principe biedt een stad als Rijswijk veel kansen. Er zijn voldoende groene plekken in de openbare ruimte om ruime, veilige en uitdagende speelplekken te hebben. In de snelst groeiende gemeente van Nederland hebben we steeds meer aandacht voor een buitenruimte die uitnodigt om lekker actief en sociaal bezig te zijn. Wethouder Besteman: “Als wethouder die verantwoordelijk is voor het welbevinden van de jonge inwoners, wil ik zorgen voor fijne speelplekken voor iedereen. Het aanbieden van voldoende speel- en ontmoetingsplekken voor jeugdigen én hun ouders is één van de voorwaarden om opvoed- en opgroeiproblemen te voorkomen. Deze nota is gericht op een inclusieve speelcultuur met meer samenspeelplekken, diversiteit in speelplekken en betere toegankelijkheid voor iedereen”.

Jonge skaters op de locatie van de toekomstige nieuwe skatebaan.