Nieuwe vervoerder Regiotaxi helpt bij terugdringen CO2

Sinds kort is Noot Personenvervoer de nieuwe vervoerder van Regiotaxi Haaglanden. Inwoners van Rijswijk kunnen worden opgehaald door deze Regiotaxi en gebracht waar gewenst. Door met deze vervoerder samen te werken, wordt er een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in het verkeer in de regio Haaglanden. Het wagenpark van Noot rijdt namelijk met waterstof- en elektrische taxi’s.

 

Zero-emissie

In 2019 heeft gemeente Rijswijk het Bestuursakkoord Zero-emissie doelgroepenvervoer ondertekend. Hiermee wil de gemeente ervoor zorgen dat in 2025 al het doelgroepenvervoer geen CO2 uitstoot. In samenwerkingen met vervoerspartijen zijn er eisen vastgesteld waar aan moeten worden voldaan. Een belangrijke stap voor een gezonder leefklimaat.

Wat is de Regiotaxi

Regiotaxi Haaglanden is een combinatie van een bus en een taxi en moet van tevoren gereserveerd worden. De Regiotaxi haalt inwoners thuis op en brengt ze waar gewenst. Tijdens de rit kunnen ook andere mensen opgehaald en weggebracht worden. Regiotaxi Haaglanden is voor iedereen en is geschikt voor reizigers met een rolstoel, rollator of scootmobiel.

Regiotaxi voor zelfstandigheid

De Regiotaxi maakt reizen mogelijk voor mensen voor wie het lastig is om het openbaar vervoer te gebruiken. Iedereen mag reizen met de Regiotaxi en reizigers met een Wmo-pas krijgen korting. Met de Regiotaxi is het makkelijker om mee te doen aan activiteiten, om boodschappen te kunnen doen en naar afspraken te gaan. Zo blijven inwoners zelfstandig en zelfredzaam. 

Contact voor inwoners

Is door een beperking het reizen met openbaar vervoer niet meer mogelijk? Neem dan contact op met het Zorgloket van de gemeente via 14 070.