Nieuwe Schoolspullenpas nu verkrijgbaar

De nieuwe Schoolspullenpas voor het komende schooljaar is uit. Met de pas, verstrekt door de Stichting KEI, kunnen Rijswijkse kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen voor het nieuwe schooljaar schoolspullen kopen. De pas is onderdeel van het Rijswijkse armoedebeleid.

Afgelopen zaterdag was de feestelijke lancering op het Bomenplein in winkelcentrum In de Bogaard. Wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen was daarbij aanwezig om het festijn te openen (Foto Erwin Dijkgraaf)Afgelopen zaterdag was de feestelijke lancering van de nieuwe Schoolspullenpas op het Bomenplein in winkelcentrum In de Bogaard. Wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen was daarbij aanwezig om het festijn te openen. Voor de aanwezige kinderen waren er diverse activiteiten, zoals boekenleggers maken, schminken, glitter tattoo’s laten zetten, gezonde hapjes maken en swingen op de dansvloer. Het evenement werd mogelijk gemaakt door Don Bosco, Aan de Slag, Welzijn Rijswijk, de Weg geef Winkel, Trias, Haaglanden Beweegt en KEI Rijswijk.

Aanvragen

De schoolspullenpas is aan te vragen met de Ooievaarspas, via de site van KEI Rijswijk. Hier vindt u meer informatie over de schoolspullenpas en de andere regelingen van KEI Rijswijk, zoals de computerregeling, de schoolreisregeling en de fietsregeling. Ook kunt u terecht tijdens de inloop van KEI Rijswijk, iedere dinsdag van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek,  Generaal Eisenhowerplein 101, Rijswijk. Vragen kunt u ook  stellen via de mail: emma@keirijswijk.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer: 06 44 55 84 41.

Nog geen Ooievaarspas?

Heeft u nog geen Ooievaarspas? U kunt deze aanvragen bij de gemeente of u kunt bellen naar 14070.

Over de Schoolspullenpas

De Schoolspullenpas wordt in opdracht van de gemeente jaarlijks verstrekt door de Stichting KEI  aan Rijswijkse kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Met de pas kunnen zij voor het nieuwe schooljaar schoolspullen kopen bij de aangesloten winkels. De Schoolspullenpas is onderdeel van het Rijswijkse armoedebeleid. De pas moet voorkomen dat kinderen van gezinnen met een laag inkomen in een achterstandsituatie komen. Wethouder Larissa Bentvelzen: “Alle kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen op school en zich te ontwikkelen. Ook kinderen die opgroeien in een huishouden waar weinig geld is of waar schulden zijn. Met de schoolspullenpas bieden we alle kinderen dezelfde kansen.”