Mondkapje verplicht vanaf 6 november 2021

Per 6 november 2021 gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden.

 

 Dit geldt onder andere voor:

  • In alle voor publiek toegankelijke gebouwen binnen en overdekte gebieden waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt zoals:
    • Supermarkten, winkels, bibliotheken, spellocaties, pretparken.  
  • Het openbaar vervoer, in stations, inclusief winkels op het station, op perrons en bij tram- en bushaltes.
  • Op luchthavens en in vliegtuigen.
  • Bij verplaatsing in mbo scholen, hogescholen en universiteiten. Als je zit mag het mondkapje af.
  • Bij de uitvoering van contactberoepen, waar nodig, dit geldt zowel voor klant als voor dienstverlener. 

Op deze plekken is het dragen van een mondkapje verplicht. U riskeert een boete van 95 euro als u geen mondkapje draagt. Meer informatie en veelgestelde vragen over het gebruik van mondkapjes is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Gevolgen voor de gemeentelijke dienstverlening

Bezoekers en medewerkers zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de publiek toegankelijke binnenruimten van de gemeente Rijswijk: het stadhuis, Werkgeversservicepunt (WSP), Financieel Servicepunt (FSP) en Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Dit geldt zowel voor de entrees, de ruimtes bij receptie en de publiekshallen bij balies. Uitgangpunt hierbij is dat bezoekers en medewerkers zelf een mondkapje verzorgen.

Huwelijken

Bij huwelijken geldt het dragen van mondkapjes niet in de trouwzaal. Wel wordt in de overige ruimten op de begane grond van het stadhuis, zoals de entree, hal en foyer, dringend verzocht om een mondkapje te dragen.