Meld uw vrijwilliger(s) aan voor 1 juli

Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor Rijswijk. Zo maken zij het leven voor veel inwoners van Rijswijk beter. Zet deze vrijwilligers nu daarom in het zonnetje. Dat kunt nog doen tot 1 juli.

Foto vrijwilligersfeestKent u een actieve en betrokken vrijwilliger die het volgens u verdient om extra gewaardeerd te worden voor zijn of haar inzet? Dan kunt u deze vrijwilliger op dit moment voordragen voor één van de vrijwilligersprijzen.

Vier categoriën

Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar weer vier categorieën:

  1. Jongeren (tot 25 jaar)
  2. Individueel (vanaf 25 jaar)
  3. Groep (vanaf 3 personen)
  4. Buurtinitiatief (groeps- of individuele initiatieven die bijdragen aan de samenhang in de straat, buurt, wijk of op en rond school)

Het maakt niet uit hoelang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Het is vooral belangrijk wat iemands vrijwilligerswerk betekent voor Rijswijk. Met de categorie buurtinitiatief kan ook de ongeorganiseerde vrijwilliger en actieve inwoner in aanmerking komen voor een prijs. Naast bijvoorbeeld een groep bewoners die een activiteit voor de straat organiseert, kan dit ook de overblijfmoeder zijn op school of een actieve buurman die altijd klaarstaat voor een ander.

Jury

De jury bepaalt begin juli wie van de voorgedragen kandidaten genomineerd worden. In totaal komen er uiteindelijk vijftien genomineerde vrijwilligers (-groepen) in aanmerking voor de prijs, verdeeld over de vier categorieën. Van deze vijftien genomineerden zullen portretten worden gemaakt die op deze website komen. De inwoners van Rijswijk kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilligers. De prijsuitreiking volgt op maandag 10 december, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg.

Nomineren

Kent u een vrijwilliger, actieve inwoner of groep die u wilt aanmelden voor één van de prijzen? Vul het aanmeldformulier in en mail dit formulier naar vrijwilligersprijs@rijswijk.nl. Let op! Om het formulier in te vullen, moet u het eerst opslaan op uw computer. Wanneer u daarmee klaar bent, kunt u uw ingevulde formulier verzenden via email door het als bijlage toe te voegen.

Stuurt u het formulier liever per post op? Gebruik dan deze gegevens: Gemeente Rijswijk, Beleid Sociaal Domein, t.a.v. Jolanda van der Spek-van Veen, Antwoordnummer 1214, 2280 VB te Rijswijk. Aanmeldingen moeten vóór 1 juli 2018 binnen zijn.

U kunt één persoon/groep aanmelden per categorie. Vergeet niet om toestemming te vragen aan diegene die u aanmeldt, voor het doorsturen van zijn, haar of hun gegevens. In juli laten wij u weten of de door u aangemelde vrijwilliger genomineerd is voor één van de prijzen. Natuurlijk nemen we dan ook contact op met de genomineerden.