Maak op tijd een afspraak voor het aanvragen van uw reisdocument

Vanwege de naderende zomervakantie en de versoepelende coronamaatregelen vragen veel mensen een paspoort of identiteitsbewijs aan. Vanwege de drukte zijn in juli binnen de reguliere openingstijden tijdelijk extra balies geopend en is het mogelijk om uw afspraak langer vooruit in te plannen. Ondanks de uitbreiding van de dienstverlening lopen de wachttijden voor het maken van een afspraak bij de Publieksbalies van de gemeente Rijswijk op. Is uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs verlopen? Maak dan op tijd een afspraak om een nieuwe aan te vragen.

 

Werken op afspraak

De Publieksbalies van de gemeente Rijswijk werken volledig op afspraak. Plan uw afspraak eenvoudig via www.rijswijk.nl/afspraak. Plant u liever telefonisch een afspraak in? Neem dan contact op met het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14070 (optie 4). Houd vanwege de drukte op dit moment rekening met een extra wachttijd. Kijk voor meer informatie over het werken op afspraak op www.rijswijk.nl/werkenopafspraak.

Twee afspraken voor het aanvragen én ophalen van uw reisdocumenten

Voor het aanvragen en ophalen van uw reisdocument plant u twee afspraken. U maakt een afspraak voor het aanvragen en minimaal 6 werkdagen daarna een afspraak voor het afhalen. We raden u aan om beide afspraken direct in te plannen.

Spoed

Hebt u een spoedgeval en lukt het niet om uiterlijk 2 weken voordat uw reisdocument nodig hebt een afspraak in te plannen? Bel dan met het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14070 (optie 4). Het Klant Contact Center bespreekt samen met u of u in aanmerking komt voor een spoedafspraak.

Let op: geen (spoed)aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten op 29 en 30 juli 2021

Op maandag 2 augustus 2021 wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Hierdoor kunt u vanaf donderdag 29 juli 12.00 uur t/m zondag 1 augustus 2021 geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan de balie doen.