Lees nu online het tijdschrift 'Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk'

Heeft u het tijdschrift 'Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk' al gezien? U kunt het tijdschrift nu ook online inzien! Een papieren versie ophalen kan natuurlijk ook. U vindt ze bij wijkcentrum Stervoorde of bij de gemeente.
 
"Langsgaan bij Nancy is een feestje" aldus Marrie. Ze is 27 jaar en sinds februari maatje van de negentigjarige Nancy: "We koken samen, kletsen en gaan naar buiten". Dat is voor Nancy, die rollator-afhankelijk is, niet vanzelfsprekend. Hun verhaal lees je in het magazine: Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk. Het blad, een initiatief van Rijswijk Doet en de gemeente, roept Rijswijkers op om maatje te worden. Taalles geven, fietsen, wandelen of koffie drinken? Dat is leuker met een maatje

 

In het blad komen, naast Marrie en Nancy, nog zes andere maatjeskoppels aan het woord. Alle maatjesprojecten stellen zich in het blad voor. Misverstanden worden weggenomen. Zo hoeft het zijn van een maatje niet veel tijd te kosten. "Vrijwilligerswerk kost zoveel tijd als jij er zelf in steekt" aldus Savannah Clemencia, vrijwilligerscoördinator bij Rijswijk Doet.