Kindercampus Rembrandtkwartier feestelijk geopend

Op maandag 11 november 2019 is de opening van Kindercampus Rembrandtkwartier feestelijk gevierd. De nieuwbouw is inmiddels in gebruik genomen door de leerlingen van de Daltonbasisschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en J.H. Snijders. De leerlingen van de drie scholen waren sinds de scholenbrand in 2015 elders ondergebracht.

Kindercampus Rembrandkwartier in vogelvluchtOnder toeziend oog van de leerlingen van de drie scholen werd het gebouw officieel geopend. Dit werd door alle leerlingen feestelijk gevierd met een openingsdans. Wethouder Onderwijs, Johanna Besteman, is trots op het eindresultaat: ‘Het is een bijzonder proces geweest. Met als resultaat drie schoolbesturen met verschillende onderwijsconcepten samen ondergebracht in één duurzaam gebouw’.

Integraal ontwerp

Het ontwerp van de school en schoolpleinen is gemaakt door architectenbureau INBO in nauwe samenwerking met de drie scholen en de gemeente. Het resultaat van deze samenwerking is een energie- en onderhoudsarm schoolgebouw dat naadloos aansluit op de huidige onderwijsvisies van de drie scholen. Ook de openbare ruimte rondom het gebouw is opnieuw ingericht, zodat er één mooi geheel is ontstaan voor zowel de scholen als voor de omwonenden. Zo zijn de speelplekken ook buiten schooltijden te gebruiken.

Scholenbrand 2015

In de zomervakantie van 2015 brandden er drie scholen af bij de Willem van Rijswijckstraat. De Godfried Bomansschool en de Daltonbasisschool ‘t Prisma waren totaal verwoest. J.H. Snijders had een gedeelte gehuisvest in het pand. Sinds de brand waren de kinderen van ‘t Prisma tijdelijk in een oud schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve. De J. H. Snijders had noodgebouwen bijgeplaatst en leerlingen van de Godfried Bomansschool waren sinds januari 2016 gevestigd in een noodgebouw aan de Treubstraat.