Inzamelingsactie voor Ghana

Donderdagochtend 6 december heeft Wethouder Armand van de Laar de pop-up store van het Stanislascollege geopend. In winkelcentrum In de Bogaard kunt u deze winkel bezoeken. Het doel van deze pop-up store? Geld inzamelen om een school in Ghana te bouwen.

Drie leerlingen met docente Jose van der Lee  (onder midden) Wethouder Armand van de Laar, Centrum Manager In de Bogaard Marlijn van der Laak en directrice Stanislascollege Beweeg-vmbo/mavo mw. Van Duijn.

Koop voor Ghana

In de Prins Johan Friso Promenade is op 6 en 7 december de pop-up store te vinden. In de tijdelijke winkel kan men terecht voor cadeauartikelen, tweedehands kleding en boeken. De opbrengst is voor het goede doel: de bouw van een school in Ghana.

Inzet van leerlingen

De leerlingen van het Beweeg-vmbo/mavo brengen ondernemerschap in de praktijk. Zij staan zelf in de winkel om de diverse producten te verkopen. Veel van deze producten zijn door  leerlingen zelf gemaakt. In februari gaan een aantal leerlingen en docenten zelf naar Ghana om daar aan de slag te gaan met de bouw van een school.

Wethouder Van de Laar heeft de leerlingen en de school gefeliciteerd met dit prachtige initiatief waarbij economie en onderwijs samenkomen.