Inbo ontwerpt Brede school Rembrandtkwartier

Architectenbureau Inbo gaat het nieuwe schoolgebouw van de Brede school Rembrandtkwartier ontwerpen. Dat is de uitkomst van het aanbestedingstraject waarvoor 24 partijen zich hadden ingeschreven.

Plattegrond Brede School RembrandkwartierInbo werkt gefaseerd toe naar een ontwerp dat niet alleen past bij de ambitie van de gemeente Rijswijk, maar vooral vorm geeft aan de identiteit en onderwijsvisies van de drie samenwerkende basisscholen: Daltonschool ’t Prisma, Godfried Bomansschool en J.H. Snijdersschool.

Inbo trekt in het ontwerpproces samen op met de projectgroep Brede school Rembrandtkwartier, bestaande uit de directies van de drie scholen en de gemeente Rijswijk. Het proces kent verschillende fases. In de eerste fase wordt toegewerkt naar een schetsontwerp: dit verankert de hoofdlijnen voor het gebouw en de onderlinge relaties tussen de drie te huisvesten basisscholen. Op basis daarvan komt een voorlopig ontwerp tot stand. Het definitieve ontwerp rolt waarschijnlijk rond de zomer van de tekentafel. Het nieuwe schoolgebouw wordt naar verwachting opgeleverd in seizoen 2019 – 2020.

Ontwikkelingskansen kinderen

Wethouder Onderwijs Nicole Dierdorp is blij dat nu vervolgstappen kunnen worden gezet: “Inbo heeft eerder laten zien dat ze weten wat we willen in Rijswijk. We zijn een stapje dichterbij realisatie van een nieuwe Brede school - dat past in onze brede kijk op de ontwikkelingskansen die kinderen verdienen. De drie basisscholen hebben bovendien een prachtig gebouw in het verschiet, met een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het biedt alle ruimte voor ontmoeting.“

Over Inbo

Inbo ontwerpt niet voor het eerst in Rijswijk. Het bureau tekende eerder al voor de renovatie van het Stanislas College, voor Geworteld Wonen in RijswijkBuiten en voor de woningen aan de Prunuskade (niet ver van de nieuwe schoollocatie). De architecten van Inbo, Jeroen Simons en Saxon Duckworth, zijn helder in hun motivatie voor Rijswijk: “We maken het liefst inspirerende plekken, die mensen zich eigen kunnen maken en die met hen mee kunnen veranderen. Plekken waar mensen elkaar tegenkomen. Waar het samen leuker is. Altijd is daar een binding met de plek, met de historie, met herinneringen.”