In gebruikname tennistafel speeltuin Hoekpolder

Wethouders Johanna Besteman (Welzijn) en Bjorn Lughthart (Sport en Gezondheid) zijn samen met initiatiefnemers voor de nieuw geplaatste tennistafel op de foto gegaan in de openbare speeltuin Hoekpolder.

Bij wijze van officiële opening van de pingpongtafel in Hoekpolder speelden buurtbewoners samen met de wethouders een potje tafeltennis (Fotograaf Erwin Dijkgraaf)De tafeltennistafel was in gebruik bij het Rijswijk Lyceum en is overgedragen aan de buurt. Bjorn Lughthart: “Sport en bewegen is belangrijk voor opgroeiende kinderen en jongeren. Door de buitenruimte uitdagend in te richten stimuleren  we mensen om meer in beweging te komen. Dit initiatief draagt daar zeker aan bij!”

Buiten spelen is niet alleen gezond. Het is ook goed voor de ontwikkeling van jongeren, om sociaal bezig te zijn en om in beweging te zijn. Wethouder Johanna Besteman geeft aan: “”In het nieuwe speelbeleid komt dan ook meer aandacht voor een uitnodigende buitenruimte die uitnodigt om lekker actief en sportief bezig te zijn. Daarom zie je ook steeds meer tafeltennistafels in Rijswijk.”