Houd afstand en vermijd drukke plekken

Dat de maatregelen stap voor stap worden versoepeld, betekent niet dat het gevaar geweken is. De komende tijd staat echt nog in het teken van zelfbeheersing. Er wordt een groot beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid. Parken, markten en winkelstraten kunnen alleen open blijven zo lang het niet te druk is en er voldoende afstand kan worden gehouden. Beperk risico’s voor uzelf en anderen: voorkom onnodige drukte, maak rechtsomkeert als het ergens te druk is en houd altijd 1,5 meter afstand!

Houd afstand en vermijd drukte

In de Bogaard

Winkelcentrum In de Bogaard trekt wekelijks veel bezoekers. Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden en te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, zijn er extra maatregelen getroffen. Zo is winkelen toegestaan met maximaal 2 bezoekers. Houd zoveel mogelijk rechts indien er geen looproutes zijn aangegeven. Ook zijn er tijdelijk minder voorzieningen beschikbaar, de bankjes op het Bomenplein tijdelijk afgesloten. Geef elkaar de ruimte, en doe uw aankopen gericht en zoveel mogelijk alleen.

Zaterdagmarkt in Oud Rijswijk

Vanaf zaterdag 23 mei 2020 is de zaterdagmarkt in Oud Rijswijk weer volledig open. Dat betekent dat ook de verkoop van non-food weer is toegestaan. Door de markt anders in te richten is er nu voldoende ruimte gevonden voor alle standplaatshouders. Ook zijn er aanvullende maatregelen getroffen. Marktkraamhouders creëren één in- en uitgang voor de kraam, en er wordt voor de kraam een 1,5 meter markering aangebracht zodat het gemakkelijker wordt om afstand te houden. Waar het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is, wordt een kunststof afscheiding geplaatst. Bovendien wordt er rond de kerk eenrichtingsverkeer ingesteld. De bankjes bij de waterput en bankjes en afvalbakken op het Tollensplein worden tijdelijk verwijderd om de markkramen meer ruimte te geven. De bankjes in de Herenstraat waren in april al tijdelijk verwijderd en opgeslagen op de gemeentewerf.

Wilhelminapark

In het Wilhelminapark geldt een barbecue-verbod sinds 3 april 2020. Het bezoeken van een park is toegestaan, maar verlaat een drukke plek als het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden en houd voldoende ruimte voor anderen over door bijvoorbeeld niet de hele dag in het park te blijven.