Hoogste punt nieuwbouw Kindercampus Rembrandtkwartier bereikt

De nieuwbouw van Kindercampus Rembrandtkwartier heeft het hoogste punt bereikt. Op woensdag 20 maart vierde Wethouder Armand van de Laar dit samen met de betrokken partijen en vertegenwoordigers van de drie scholen die worden gehuisvest in de nieuwbouw, Daltonbasisschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool.

De nieuwbouw van Kindercampus Rembrandtkwartier heeft het hoogste punt bereikt. Op woensdag 20 maart vierde Wethouder Armand van de Laar dit samen met de betrokken partijen en vertegenwoordigers van de drie scholen (Foto Erwin Dijkgraaf)Onder toeziend oog van projectbetrokkenen hees de wethouder Onderwijs, samen met de directeur Hilarius van aannemersbedrijf Van Zanten, de vlag ter markering van het hoogste punt. Van de Laar feliciteerde de bouwvakkers met het snelle tempo van de bouw: “In dit tempo koersen we af op een opleveringsdatum van 27 juni. Hierna kan de verhuizing beginnen zodat alle kinderen in het komende schooljaar weer gehuisvest zijn in het nieuwe schoolgebouw”. Als blijk van waardering deelde de wethouder taart uit aan de bouwvakkers.

Het gebouw wordt na de zomervakantie in gebruik genomen door zo’n 900 leerlingen van de Daltonbasisschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool. In de zomervakantie van 2015 brandden er drie scholen af bij de Willem van Rijswijckstraat. De Godfried Bomansschool en de Daltonbasisschool ‘t Prisma waren totaal verwoest. De J.H. Snijdersschool had een gedeelte gehuisvest in het pand. Sinds de brand zitten de kinderen van ‘t Prisma tijdelijk in een oud schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve. De J.H. Snijdersschool heeft noodgebouwen bijgeplaatst en leerlingen van de Godfried Bomansschool zijn sinds januari 2016 gevestigd in een noodgebouw aan de Treubstraat.

Levendige kindercampus

Het ontwerp van de school en schoolpleinen is gemaakt door architectenbureau INBO in nauwe samenwerking met de drie scholen en de gemeente. Het resultaat van deze samenwerking is een energie- en onderhoudsarm schoolgebouw dat naadloos aansluit op de huidige onderwijsvisies van de drie scholen. Het gebouw past door z’n vorm goed bij de buurt en biedt ook nog eens ruimte voor fijne speelplekken die ook buiten schooltijden te gebruiken zijn. De schoolpleinen en openbare ruimte zijn samen ontworpen en ook de direct omwonenden zijn hierbij betrokken geweest. In combinatie met de buitenschoolse opvang en de naastgelegen speeltuin ontstaat er een levendige Kindercampus in het hart van het Rembrandtkwartier.

Bekijk ook het filmpje op Youtube.