Hoogste punt bouw Nieuw-Benedictus feestelijk gevierd

Rijswijk Wonen, Adriaan van Erk Bouw en de gemeente Rijswijk vierden donderdag 3 september het hoogste punt van bouwproject Nieuw-Benedictus. Op het terrein van de voormalige Benedictuskerk realiseert Rijswijk Wonen 99 energiezuinige appartementen voor senioren. De ontwikkeling en bouw van het appartementencomplex is in handen van Adriaan van Erk Bouw.

Feestelijke handeling door Johanna Besteman (gemeente Rijswijk), Arie Houweling (Adriaan van Erk Bouw), Martin Luten (Rijswijk Wonen), Rob van den Broeke (Rijswijk Wonen) en Armand van de Laar (gemeente Rijswijk)Feestelijke viering hoogste punt nieuwbouw

Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En de traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen bedankte de medewerkers. “De vraag naar geschikte sociale huurwoningen voor senioren in Rijswijk is groot, en het aanbod is laag. We hebben inmiddels een lijst met 500 geïnteresseerden, waaronder veel van onze huurders uit Rijswijk. Als een deel van hen verhuist naar Nieuw-Benedictus komt hun woning weer vrij voor andere woningzoekenden. Zo realiseert Rijswijk Wonen de broodnodige doorstroming op de krappe woningmarkt. Het succes van Nieuw-Benedictus onderstreept de noodzaak om meer van dit woningtype te realiseren. Rijswijk Wonen bouwt graag samen met alle partners aan beter wonen!”

Na de feestelijke handeling kon iedereen terecht bij de frietkraam voor een lekkere snack. En natuurlijk een drankje om te proosten op het hoogste punt!

Samen maken we het verschil

Arie Houweling, directeur Adriaan van Erk: “Het project is door ons in een prettige samenwerking met Rijswijk Wonen ontwikkeld en het is een prachtig functioneel ontwerp geworden, uitermate geschikt voor senioren om te wonen en met elkaar te zijn! De afgelopen maanden is er enorm hard gewerkt door alle bouwvakkers aan het project. Ondanks Covid 19 maar ook de hitte van de afgelopen maanden, lukt het ons nog steeds om op schema te blijven richting de oplevering van het project. Dit is een topprestatie van het team van Adriaan van Erk, Rijswijk Wonen en onze samenwerkingspartners”.  

Goed wonen in Rijswijk

De gemeente Rijswijk onderstreept het belang van het door ontwikkelen van de woningmarkt. Wethouder Johanna Besteman (Wonen): “Nieuw-Benedictus is een bijzonder project waarmee we inspelen op de specifieke woonbehoefte van onze oudere inwoners. Want wonen is zoveel meer  dan stenen stapelen en daarom ben ik blij dat op deze plek in Rijswijk kwalitatief goed wonen en welzijn samen kunnen komen.”  
Ook Armand van de Laar, wethouder voor de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, benadrukt dat “invulling van de Benedictus niet alleen de wijk sterker en socialer maakt, maar ook van belang is voor een mooie leefomgeving. Daarnaast is dit ook goed voor de ondernemers op de Colijnlaan.”

Duurzame twee- en driekamerappartementen

Het plan bestaat uit twee appartementengebouwen; één langs de Huis te Landelaan en het andere langs de Generaal Spoorlaan. Hierin komen 10 tweekamerappartementen en 89 driekamerappartementen, met een grootte tussen de 60 en 70 m².

Een van de appartementen gaan we gebruiken als gemeenschappelijke ruimte en mooie ontmoetingsplek voor bewoners, waar ook andere organisaties gebruik van kunnen maken.

Natuurlijk worden de appartementen gasloos en energiezuinig. Een warmtepomp zorgt voor verwarmen en koelen en zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit.

Alle appartementen zijn geschikt voor senioren en hebben een eigen balkon of terras en een berging op de begane grond. Daar komt ook een ruimte voor scootmobielen. Op het met groen aangeklede, afgesloten parkeerterrein kunnen bewoners en hun bezoekers parkeren.

Verhuur begin 2021

Volgens de voorlopige planning staan de woningadvertenties in het eerste kwartaal van 2021 op Woonnet Haaglanden. De huurders ontvangen dan halverwege 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. Op de website www.rijswijkwonen.nl/project/benedictus kunt u het laatste nieuws over het project volgen.

Filmpje

Zie ook de reportage op RijswijkTV.