Hoe moet het Huis van de Stad eruit komen te zien?

Het Huis van de Stad wordt straks het kloppend hart van Rijswijk. Een plek waar iedere inwoner en bezoeker zich thuis voelt. Uw inbreng is hierbij essentieel. Het moet ook uw Huis van de Stad worden.

Impressie Huis van de StadHet Huis van de stad moet een plek worden waar iedere inwoner en bezoeker zich thuis voelt. Het Huis legt de verbinding tussen publiek en politiek. Door samenwerking tussen Trias, de  Bibliotheek aan de Vliet, Stichting Welzijn Rijswijk, gemeente Rijswijk en een horecavoorziening, hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn. 

Enquête

Daarom vragen wij uw hulp. Op dit moment wordt nagedacht over de inrichting van de diverse ruimtes. Behalve functionaliteit is sfeer ook erg belangrijk. Graag horen wij van u welke sfeer u het liefste terug zou zien in het Huis. Via een enquête kunt u door middel  van foto’s aangeven welke sfeer u het meest passend vindt. Bekijk ook dit filmpje hoe het Huis van de Stad er uit komt te zien qua indeling.

U kunt de enquête invullen tot en met dinsdag 27 november 2018. De uitkomsten worden in december bekend gemaakt via de websites van Trias, de  Bibliotheek aan de Vliet, Stichting Welzijn Rijswijk en de gemeente Rijswijk. De uitkomsten worden meegenomen bij de verdere besluitvorming over de inrichting van het Huis van de Stad.

Twee fases

De gemeenteraad stemde eind vorig jaar in met een gefaseerde uitvoering van het Huis van de Stad. Dat betekent dat het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan in twee fases wordt verbouwd. In de eerste fase pakken we het souterrain en de begane grond  inclusief de  buitenkant van het gebouw aan, plus de overkapping van de binnentuin. Ook richten we een trouwzaal op de begane grond in. De bouw zou eind 2019 moeten starten en eind 2020 klaar moeten zijn.

In de tweede fase worden de etages aangepakt en klaar gemaakt voor de gemeentelijke organisatie. De bouw hiervan start eind 2021 en moet eind 2022 klaar zijn.