Hoe kan Koningsdag dit jaar gevierd worden?

Dit jaar zullen wij opnieuw koningsdag op een aangepaste manier moeten vieren. Er geldt tijdens Koningsdag een evenementenverbod. Daarnaast moet iedereen zich aan de overige maatregelen houden. Dit betekent dat je anderhalve meter afstand houdt en daarnaast is groepsvorming verboden. Ook met Koningsdag is het advies alleen te reizen als dit noodzakelijk is. Blijf dicht bij huis en ga weg als het ergens druk is.

 

(Kinder)vrijmarkt

Momenteel is het niet mogelijk om evenementen te organiseren. Het organiseren van een (kinder)vrijmarkt is daarom niet mogelijk. Het doel van deze maatregelen is om zoveel mogelijk beweging tegen te gaan om daarmee besmettingen te voorkomen. Gelijktijdig geldt er voor winkeliers dat zij verantwoordelijk zijn voor een sobere uitstraling van het afhaalpunt om groepsvorming te voorkomen.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen tot en met 17 jaar is het wel mogelijk kleinschalige jeugdactiviteiten in de openbare ruimte te organiseren. Hierbij geldt net zoals bij sport dat er wel volwassen begeleiders aanwezig mogen zijn, maar geen volwassen toeschouwers.