Het Financieel Servicepunt en NIBUD komen met Geldkrant

Het Financieel Servicepunt (FSP) is er voor alle Rijswijkers met kleine en grote vragen rondom geld. Samen met het Nibud komt het FSP nu met een gezamenlijke uitgave van De Geldkrant.

Larissa Bentvelzen, wethouder Werk en Inkomen en Jasmina Summerville , consultent FSP met de Geldkrant Het is bekend dat in het leven onverwachte situaties voor kunnen komen. Samenwonen, met pensioen, maar ook een baan kwijtraken of een scheiding. Dit alles kan effect hebben op wat er iedere maand te besteden is. Het Financieel Servicepunt (FSP) is er voor alle Rijswijkers met kleine en grote vragen rondom geld. Samen met het Nibud komt het FSP nu met een gezamenlijke uithttp://www.fsprijswijk.nl/geldkrantgave van De Geldkrant. Wethouder Larissa Bentvelzen overhandigde woensdag 16 september het eerste exemplaar van de Geldkrant aan consulent van het FSP; Jasmina Summerville.

Larissa Bentvelzen, wethouder Werk en Inkomen: “We zijn allemaal dagelijks bezig met geld, van de boodschappen tot de rekeningen die we moeten betalen. Maar die situaties die ons leven veranderen, hebben soms meer invloed op ons geld dan we verwachten. Daarom hebben wij samen met het Nibud deze Geldkrant gemaakt. Om tips en advies te geven waar inwoners zelf mee aan de slag kunnen, de lokale regelingen staan er in en ook jongeren vinden handige informatie in de Geldkrant. En ik hoop dat iedereen de tip onthoudt om vooral contact op te nemen met het Financieel Servicepunt. Ze helpen graag bij de eerste geldvragen of problemen. Zo kunnen grotere geldzorgen voorkomen worden.”

Geldkrant

De Geldkrant valt de komende dagen bij een groot deel van de inwoners van Rijswijk in de brievenbus. Verder is de Geldkrant op te halen bij het Stadhuis en wordt de krant op andere locaties gelegd zoals bij het FSP, de Bibliotheek en het Centrum Jeugd en Gezin. De Geldkrant is ook hier te downloaden.

Het FSP

Het FSP is speciaal opgericht om Rijswijkers te helpen bij allerlei vragen rondom geld. Maar ook om advies te geven bij geldproblemen of schulden. Het kan zijn dat een persoon (tijdelijk) het overzicht kwijt is rondom de geldzaken. Of er is een achterstand in het betalen van rekeningen. Juist dan kan het fijn zijn als iemand met extra kennis van zaken meekijkt.

De eerste stap naar een oplossing is hulp vragen. De hulp en het advies van het FSP is gratis en onafhankelijk.

Contact FSP

Maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 16.00 uur

Telefoon: 070 326 1955
E-mail: fsp@rijswijk.nl

Medio september start het FSP weer met haar spreekuur op afspraak. Op www.fsprijswijk.nl staat meer informatie.