Happy Fit diploma’s voor Wethouder Brederodeschool

De kinderen van de Wethouder Brederodeschool hebben hun Happy Fit diploma! Wethouder sport en gezondheid Björn Lugthart reikte de diploma’s afgelopen week uit ter afsluiting van de Happy Fit week. De hele week leerden de kinderen van alles over een gezonde leefstijl. Ze kregen les over bewegen en gezonde voeding. Wethouder Lugthart legde de kinderen uit waarom dit belangrijk is: “Als je gezond eet en voldoende beweegt voel je je fitter en gezonder.”

 

Happy Fit werkt samen met partners uit Rijswijk aan een gezonder en vitaler Rijswijk. Ze bieden activiteiten aan voor een gezonde leefstijl voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Projectleider Bibi Rebel: “Vanuit Happy Fit bieden we een lesprogramma aan scholen aan. Deze week waren we op de Wethouder Brederodeschool, vorige week op de Mariaschool en dit schooljaar staat ook de Rehobothschool op de planning. We zijn daarnaast ook met andere scholen, kinderdagopvang en BSO locaties in gesprek om het Happy Fit programma onder de aandacht te brengen.”  

Jesse is enthousiast over de lessen die hij met zijn klas heeft gehad: “We hebben allemaal leuke dingen gedaan, zoals bootcamp. En we hebben geleerd hoe veel suiker er in een glas cola zit en hoe veel in een glas water.” Ook schooldirecteur Bianca Butter is enthousiast over de Happy Fit week. Als ik zo de verhalen van de kinderen hoor wordt dit wat ons betreft iets om jaarlijks te herhalen.“

Meer informatie is te vinden op happyfitrijswijk.nl

Foto: Peter van Zetten