Gratis Inloopspreekuur Kenniscentrum Kind en scheiding

Ouders en kinderen kunnen met al hun vragen over hoe om te gaan met echtscheiding vanaf 24 juni 2019 terecht op het gratis inloopspreekuur van het Kenniscentrum Kind en Scheiding in het Centrum voor jeugd en Gezin in Rijswijk.

Samen sterk bij scheiding
Ouders en kinderen kunnen met al hun vragen over hoe om te gaan met echtscheiding vanaf 24 juni 2019 terecht op het inloopspreekuur van het Kenniscentrum Kind en Scheiding in het Centrum voor jeugd en Gezin in Rijswijk. Ook professionals die willen sparren of specifieke vragen hebben zijn welkom. Deskundigen geven gratis en vrijblijvend advies over scheiding. Het eerste spreekuur is maandag 24 juni van 09.00 tot 11.00 uur bij CJG Rijswijk, P. van Vlietlaan 10.

Kijk voor tips en adviezen, trainingen en workshops en andere spreekuurtijden in de rubriek Opvoeden / Samen sterk bij scheiding op www.cjgrijswijk.nl

Impact echtscheidingen

Jaarlijks krijgen 72.000 kinderen in Nederland te maken met een echtscheiding van hun ouders. Een scheiding of het beëindigen van een relatie brengt grote veranderingen met zich mee. Uit elkaar gaan betekent veel regelen en goede afspraken maken. Bij wie gaan de kinderen wonen? Welke omgangsregeling wordt er afgesproken? Hoeveel alimentatie moet er worden betaald? 

Naast het maken van zakelijke keuzes en afspraken, vraagt je kind ook om extra steun en aandacht. Kinderen reageren heel verschillend als hun ouders uit elkaar gaan. De één wordt stil, de ander juist heel druk. Kinderen zijn loyaal aan beide ouders. Je bent nog steeds ouders, maar wat kun je juist wel en niet doen in je nieuwe rol van ex-partners? En wat gebeurt er als je een nieuwe partner krijgt en je een samengesteld gezin gaat vormen?

Naast een ruim aanbod trainingen en workshops voor kinderen en ouders die met scheiding te maken hebben of krijgen, is er nu ook voor dit soort vragen iedere 6 weken inloopspreekuur van het Kenniscentrum Kind en Scheiding op CJG Rijswijk.