Gezondheidsmeter 2020 regio Haaglanden van start

Vandaag hebben ruim 70.000 inwoners van 18 jaar en ouder in de regio Haaglanden een uitnodiging ontvangen van de GGD Haaglanden om een vragenlijst in te vullen over hun gezondheid, leefstijl, woonsituatie en het coronavirus. De gezondheidsmeter 2020 is een landelijk gezondheidsonderzoek dat input levert voor het gemeentelijke gezondheidsbeleid.

In 2020 kunnen, naast iedereen met een uitnodiging, ook alle andere inwoners uit de regio Haaglanden meedoen door het invullen van de open vragenlijst.

De resultaten

De gegevens uit het onderzoek zijn belangrijk voor:

  • De ontwikkeling van het lokale gezondheidsbeleid
  • Het organiseren van activiteiten om de gezondheid en het welzijn van inwoners in de regio Haaglanden te verbeteren.

Passen de voorzieningen bijvoorbeeld bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven? Het onderzoek biedt aanknopingspunten om de gezondheid van de lokale bevolking te verbeteren.
 

Uitnodiging ontvangen?

Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten zijn. Als u een uitnodiging heeft gekregen, kunt u de vragenlijst direct invullen via www.startvragenlijst.nl/ggdhaaglanden(externe link).
U vindt meer informatie over de vragenlijst en veelgestelde vragen op de website van de GGD.
 

Geen uitnodiging ontvangen?

Ook dan kunt u een vragenlijst invullen via www.ggdgezondheidsmeter.nl(externe link)! Meer informatie over deze open vragenlijst vindt u ook op de website van de GGD.