Gemeente Rijswijk ontvangt ruim € 778.000 subsidie voor energiebesparingen in woningen

Dit jaar krijgt Gemeente Rijswijk ruim € 778.000 Rijkssubsidie uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Samen met het Regionaal Energieloket en de woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen zet de gemeente deze subsidie in om Rijswijkers te helpen hun woningen energiezuinig te maken. Het is de bedoeling dat over een jaar in ongeveer 30% van de woningen energiebesparende maatregelen zijn getroffen.

 

Voor huiseigenaren en huurders

Wethouder Jeffrey Keus:”We zijn erg blij met dit bedrag. Dit gaan ons zeker helpen om over te schakelen naar een duurzamer Rijswijk, waar we minder fossiele brandstoffen gebruiken en de uitstoot van broeikassen verminderen. De energieprijzen blijven stijgen, dat was deze week nog in het nieuws, dus ook voor de gemiddelde energierekening is het goed om beter op ons energieverbruik te letten. Met deze subsidie kunnen we onze huiseigenaren en huurders  op een praktische manier helpen. Je kunt al snel meer energie besparen dan je denkt. We geven advies en tips voor kleine en grotere maatregelen. Goed voor het milieu, de energierekening én het woongenot.”

Wat kunt u verwachten?

Voor de zomer wordt een speciaal energieloket voor VvE’ s gelanceerd en gaat de gemeente op zoek naar Rijswijkse voorbeeldwoningen. Deze woningen krijgen een gratis energiescan én een praktisch adviesrapport die ook voor vergelijkbare woningen in de buurt gebruikt kunnen worden. Vlak na de zomer komen er speciale waardebonnen waarmee huurders én woningeigenaren eenvoudige energiebesparende maatregelen kunnen aanschaffen, worden er diverse informatieve webinars georganiseerd én komen er collectieve inkoopacties voor isolatie, glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen. Door huiseigenaren meer inzicht te geven in hoe en hoeveel energie ze kunnen besparen, wordt het verduurzamen van een woning makkelijker en aantrekkelijker.

Rijswijk schakelt over

De komende jaren schakelt Rijswijk over naar een duurzame toekomst. We gaan onze gebouwen  beter isoleren, meer energie besparen en meer schone energie opwekken. Het doel? Minder fossiele brandstoffen gebruiken en de uitstoot van broeikassen verminderen. Dit doen we stap voor stap én samen. Kijk voor meer informatie en praktische tips op: rijswijk.nl/schakeltover

Foto: wethouder Jeffrey Keus (fotograaf: E. Dijkgraaf)