Gemeente Rijswijk gaat gedupeerden toeslagenaffaire helpen

Gemeente Rijswijk gaat Rijswijkse gedupeerden van de Kinderopvang Toeslagenaffaire helpen. Er zijn afspraken gemaakt met de Belastingdienst/Toeslagen, zodat de gemeente contact kan opnemen met gedupeerde ouders. De gemeente Rijswijk heeft een speciaal team ingericht om deze ouders de juiste hulp te kunnen bieden bij de ontstane problemen.

 

Maar nog niet alle gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben zich gemeld bij de Belastingdienst. Het college B&W leeft mee met de gezinnen en hoopt dat ook andere getroffen ouders zich alsnog melden bij de Belastingdienst. Zo kan de gemeente de benodigde hulp bieden.

Gemeente Rijswijk staat voor u klaar

Wethouder Larissa Bentvelzen: “We vinden het als college heel erg wat met deze ouders gebeurd is. We willen de ouders graag steunen en onze professionele hulp aanbieden. Naast financiële problemen zijn in sommige gevallen ook problemen ontstaan rondom bijvoorbeeld huisvesting, zorg en de opvoeding van kinderen. Wij hebben een apart team binnen ons Sociaal Wijkteam ingericht die deze ouders gaat helpen. Zij benaderen de gedupeerde ouders en bieden hulp om een uitweg te vinden in de ontstane problemen. Er zijn zover we nu weten ruim 70 gedupeerde ouders in Rijswijk. Maar er zijn zeer waarschijnlijk ook ouders die zich nog niet gemeld hebben, we hopen dat ouders dit alsnog doen”.

Belastingdienst Toeslagen affaire

De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 duizenden ontvangers van kinderopvangtoeslag onterecht als fraudeur aangewezen. Daardoor kregen deze ouders geen kinderopvangtoeslag meer en moesten veel ouders de toeslagen ook nog terugbetalen. Veel gezinnen kregen daardoor grote financiële problemen. Dit staat bekend als de ‘kinderopvang toeslagenaffaire’.

Oproep

Van Bentvelzen: ”We willen gedupeerde ouders dan ook oproepen om zich echt te melden bij het speciale meldpunt van de Belastingdienst. Want dan kunnen wij ook deze ouders helpen met de problemen die zijn ontstaan door de toeslagenaffaire. We vinden het ook belangrijk dat mensen dit delen met hun omgeving. Ken je iemand die hier mee te maken heeft gehad? Laat ze dan contact opnemen met de Belastingdienst of bij vragen met onze consulenten van het Sociaal wijkteam. Wij staan in ieder geval voor ze klaar.”

Aanmelden

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? En heeft u nog geen contact gehad met de Belastingdienst hierover? Meld u aan via https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/ of bel naar 0800 2 358 358 (gratis). De Belastingdienst zorgt er dan voor dat de gemeente Rijswijk ook met u contact kan opnemen.

Hulp nodig bij het aanmelden?

Vindt u het lastig om de formulieren rondom de toeslagenaffaire in te vullen bij de Belastingdienst? Dan kunnen wij u helpen. Neem contact op met onze consulenten binnen het Sociaal Wijkteam via telefoonnummer 070 – 205 48 43 of het e-mailadres sociaalwijkteam@rijswijk.nl.

Voor meer informatie: www.rijswijk.nl/toeslagen