Fietsen in het donker? Doe je fietslicht aan.

Het wordt ’s ochtend weer later licht en s ’avonds vroeger donker, als fietser ben je dan minder goed te zien in het verkeer. Daarom staan de maanden november en december in Rijswijk en de regio in het teken van de campagne ’Fietslicht AAN’. Want door in het donker goed zichtbaar te zijn met goedwerkende fietsverlichting, loop je als fietser minder risico op een ongeval.

 

Zet je licht aan in het donker

Niet alleen in het donker maar ook bij slecht weer zoals regen en mist is goedwerkende fietsverlichting belangrijk. Niet alleen om zelf beter te  zien waar je fietst, maar ook om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Zonder fietsverlichting in het donker fietsen is niet alleen gevaarlijk, je riskeert ook een boete die kan oplopen tot €60. Ook reflectoren (witte of gele op de wielen/banden, ambergele aan de trappers, en rode aan de achterzijde) zijn verplicht.

Wethouder van de Laar (Mobiliteit): ‘Wist je dat je het risico om in het donker bij een verkeersongeval betrokken te raken met 20% afneemt als je goede fietsverlichting aan hebt? Zorg dus dat je fietslicht het doet en zet je fietslicht AAN als je in het donker fietst!’.


Meer weten?


Fietsverlichting AAN is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Ook Rijswijk zet zich hiervoor in. Kijk voor meer informatie over de campagne op  www.maakeenpuntvannul.nl/fietsverlichting-aan