Feestelijke opening Centrale Hof in Villapark Eikelenburgh

Wethouder Marloes Borsboom-Turabaz was woensdagmiddag 12 december te gast bij de bewoners van Villapark Eikelenburgh. Midden in de wijk bevindt zich het Centrale Hof, een groene ruimte waar bewoners van jong tot oud elkaar kunnen ontmoeten. Deze middag vond de officiële opening plaats.

Wethouder Marloes Borsboom(rechts) brengt samen met bewoners Villapark Eikelenburgh een toost uit bij de feestelijke opening van het Centrale Hof (Foto Peter van Oosterhout)In het parkje was een klein ‘food truck festival’ neergestreken rond een centraal geplaatste tent. Voor de vele aanwezigen waren er winterse spijzen en warme dranken. De wethouder ontstak samen met de oudste en jongste wijkbewoner de verlichting van de in het park geplaatste kerstboom. Hierna werden de bewoners uitgenodigd om nog een aantal struiken te planten. Hiermee was het Centrale Hof officieel geopend.

In haar toespraak feliciteerde de wethouder de bewoners met de mooie groene ruimte in het centrum van de wijk. “Een prima ruimte waar bewoners en toekomstige bewoners elkaar kunnen treffen.”, aldus wethouder Borsboom. Ze benadrukte dat de inrichting van het Centrale Hof  in overleg met de bewoners tot stand is gekomen. Via een enquête kon namelijk worden gekozen uit verschillende schetsontwerpen. De voorkeur van de bewoners ging uit naar de parkvariant genaamd ‘Chique Engels’. De paden, de beplanting en de speeltoestellen  zijn hierop aangepast.

Voor de jeugd zijn in totaal  vijf speeltoestellen geplaatst. De bomen en struiken zijn zo gesitueerd dat deze wel een groene uitstraling geven, maar zo weinig mogelijk schaduw geven naar de omliggende woningen.