Expeditie Rijswijk

Mike van der Kraan en Bibi Rebel van Haaglanden Beweegt coördineren de activiteiten van Expeditie Rijswijk in opdracht van de gemeente Rijswijk. Samen met andere Rijswijkse organisaties en vaak op basis van ideeën die jongeren zelf aandragen, organiseren zij allerlei leuke, gratis en coronaproof activiteiten voor Rijswijkse jongeren van 12 t/m 23 jaar. Online, buiten of thuis. Bibi en Mike: “Wij hebben de middelen en de expertise om de ideeën van jongeren en van Rijswijkse verenigingen en organisaties te realiseren”.

 

Zo helpen ze Rijswijkse verenigingen en organisaties op weg die een goed idee hebben, maar niet zo goed weten hoe ze het idee precies moeten uitvoeren of daar nu de financiële middelen niet voor hebben. Recent hebben ze contact gezocht met de vier middelbare scholen in Rijswijk en dat bleek een schot in de roos. De middelbare scholen wilden graag extra activiteiten aanbieden aan hun leerlingen en Expeditie Rijswijk gaat er voor zorgen dat deze er komen. Op het Rijswijks Lyceum kunnen jongeren binnenkort al via Expeditie Rijswijk kickbokslessen en hiphop lessen volgen.

“Voor jongeren is deze tijd lastig door alle coronamaatregelen. Ze kunnen weinig doen en wij laten ze zien wat er allemaal nog wel kan door allerlei gratis activiteiten aan te bieden; van een online pub quiz tot een golfworkshop”. Enthousiast vertellen Mike en Bibi verder over de activiteiten. “In samenwerking met Brasserie Bijna Thuis hebben we bijvoorbeeld een digitale kookworkshop georganiseerd. ’s Middags konden de jongeren die zich hiervoor hadden ingeschreven, een pakket vol ingrediënten ophalen waarmee ze een maaltijd voor vier personen konden bereiden. ‘s Avonds stond de chef van Brasserie Bijna Thuis in de keuken met een camera en gaf hij instructies hoe de ingrediënten bereid moesten worden. We kregen hele enthousiaste reacties en niet alleen van de deelnemers! Ook de ouders waren blij want zij hoefden een keer niet zelf te koken. Een win-win-situatie dus!”

Wil je je aanmelden voor Expeditie Rijswijk of heb je een goed idee? Laat het weten op www.expeditierijswijk.nl

En houd de website goed in de gaten want iedere twee weken worden er weer nieuwe activiteiten geplaatst.

Expeditie Rijswijk wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Rijswijk en gecoördineerd door Haaglanden Beweegt. Het activiteitenaanbod wordt samengesteld en uitgevoerd met tientallen Rijswijkse partnerorganisaties, professionals, inwoners en andere aanbieders.