Erop uit op Buitenspeeldag

Vandaag was het weer Nationale Buitenspeeldag. Om kinderen de weg te wijzen naar speelplekken in Rijswijk, is er in samenwerking met Speelplan de buitenspeelkaart ontwikkeld!

                                                               

Buitenspelen en bewegen is belangrijk om gelukkig en gezond te blijven. Op www.buitenspeelkaart.nl/rijswijk kun je alle speel- en sportplekken vinden. Dus ben je op de ene plek uitgespeeld of is het te druk? Dan zoek je op gemakkelijk een andere plek. Alle kinderen worden opgeroepen om woensdagmiddag 9 juni buiten te spelen, gewoon op de stoep voor de deur of op één van de vele speelplekken in Rijswijk die je op de buitenspeelkaart kunt vinden.

Nieuwe uitleenkast in Muziekbuurt

Kinderen spelen de laatste jaren onder andere door de opkomst van beeldschermen steeds minder buiten. Daarom is het ook goed dat er op de Buitenspeeldag extra aandacht is voor het buiten spelen. Vandaag was Wethouder Johanna Besteman (Welzijn)  aanwezig bij de opening van de nationale Buitenspeeldag (Jantje Beton) in de Muziekbuurt. In het kader van het thema buitenspelen onthulde de wethouder met Welzijn Rijswijk de eerste speelgoed-uitleenkast aan de Clavecimbellaan. Samen met de aanwezige kinderen hebben zij hun handafdruk (met verf) op de kast laten zetten, zodat de kast er gezellig uit komt te zien.

Te druk

Er zijn volop mogelijkheden voor Rijswijkse kinderen om te buiten te spelen. En dat moeten ze ook vooral doen, vindt de wethouder. Voor de ouders die meegaan geldt natuurlijk nog steeds de anderhalve meter afstand. Kom je bij een speeltuintje en is het er te druk? Kijk dan op www.buitenspeelkaart.nl(externe link)  welke speelplekken er nog meer in de buurt zijn.  

Spelletjes

Speel jij graag buiten of vind je het juist saai? Ga op ontdekking in je eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht! Op de website van de Buitenspeelkaart kun je leuke speeltips vinden van Jantje Beton. Zo wordt buitenspelen leuk, leuker leukst!

Wethouder Johanna Besteman (Welzijn) onthulde met Welzijn Rijswijk de eerste speelgoed-uitleenkast aan de Clavecimbellaan. Samen met de aanwezige kinderen hebben zij hun handafdruk (met verf) op de kast gezet, zodat de kast er gezellig uit komt te zien.