Elektrische duofiets bij Onderwatershof

Wethouder Marloes Borsboom-Turabaz heeft samen met vrijwilligers en bewoners van woonzorgcentrum Onderwatershof een duofiets met “aanhanger” officieel in gebruik genomen.

Wethouder Marloes Borsboom maakt een ritje op de nieuwe aanhanger (funtrain) van de elektrische duofiets van Onderwatershof. De fiets wordt bestuurd door initiatiefnemer André van Zomeren, de dames Bosman en Bovet vertegenwoordigen het woonzorgcentrumMarloes Borsboom is enthousiast: “als gemeente dragen we graag bij aan dit soort bijzondere initiatieven die vanuit de samenleving worden opgezet. Dit maakt Rijswijk zo mooi”.

De duofiets, ook wel “Fun2Go” genoemd is een fiets voor 2 personen waarbij men naast elkaar zit. Elektrisch om het voor de fietser zo makkelijk mogelijk te maken. Hiermee kunnen er ritjes gemaakt worden met de bewoners.

Lekker naar buiten, fietsen door Rijswijk, door de natuur van de prachtige landgoederenzone, langs de Vliet naar Delft, bekende punten langs of door de wijk waar men vroeger heeft gewoond en waar veel herinneringen liggen. Gefietst wordt altijd met een begeleider. Voor dit project zijn op dit moment al zo’n 15 enthousiaste vrijwilligers beschikbaar.

De bewoners van Woonzorgcentrum Onderwatershof,  maar ook mensen uit de wijk kunnen gratis gebruik maken van de fiets. Deze is  te bespreken bij de receptie van het woonzorgcentrum aan de Van Vredenburchweg 26.

Funtrain

Op woensdagmiddag 20 maart werd een uitbreiding op de fiets geïntroduceerd, de zogenaamde “funtrain”. Dit is een tweede gedeelte welke aangekoppeld kan worden aan de duofiets zodat men met 4 personen er op uit kan. Dit betekent dat er 3 bewoners mee kunnen of 2 met een extra begeleider of zorgmedewerker. Naast een gezonde fietstocht is deze speciale duofiets erg goed voor het sociale contact.

Bekijk het filmpje op Facebook.