Eerste sleutel uitgereikt aan nieuwe bewoners Idenburglaan

Aan de Idenburglaan is op 24 juni de 1e nieuwbouwwoning opgeleverd. Symbolisch overhandigden wethouder Armand van de Laar (Ruimte en Wonen) en Vidomes bestuurder Daphne Braal een sleutel aan één van de bewoners.

Aan de Idenburglaan is gisteren de 1e nieuwbouwwoning opgeleverd. Symbolisch overhandigden wethouder Armand van de Laar (Ruimte en Wonen) en Vidomes bestuurder Daphne Braal een sleutel aan één van de bewoners.Vanwege corona konden slechts 30 mensen aanwezig zijn bij dit feestelijke moment. Via een livestream https://youtu.be/a3HYFOjs1Pk konden overige bewoners en betrokkenen vanuit huis toch ‘aanwezig’ zijn.

Met deze nieuwbouw werken we hard aan het verbeteren en het vernieuwen van de wijk. Daar ben ik heel trots op. Door de goede afspraken die we met Vidomes maken kunnen verouderde woningen verdwijnen of worden gerenoveerd, maken we straten en groen mooier en worden nieuwe woningen gebouwd”, aldus wethouder Van de Laar.

De 42 nieuwe eengezinswoningen aan de Idenburglaan zijn ‘energieneutraal’

Dit betekent dat elke woning bij normaal gebruik voldoende energie opwekt voor het eigen energieverbruik. De huizen wekken energie op via zonnepanelen en worden door een warmtepomp verwarmd. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de woning om de frisse lucht van buiten op te warmen. Ook hebben de woningen geen gasaansluiting meer.

Nieuwbouw levert bijdrage aan wijkverbetering

Samen met Rijswijk Wonen en de gemeente werkt Vidomes hard aan het versterken van de wijk Te Werve. Een wijk met veel voorzieningen in de buurt, vooral voor gezinnen. Zo zijn er basis- en middelbare scholen, een speeltuin en speelveldjes, bibliotheek en theater in de directe omgeving. Redenen voor acht voormalige huurders om - na de eerdere sloop van hun woning - terug te verhuizen naar deze voor hen vertrouwde omgeving. Om de Idenburglaan - en daarmee de wijk - verder te vergroenen, konden alle huurders een fruitboom kiezen die door Vidomes gepland is in alle tuinen.