Een schoolplein voor en met de buurt

Tijdens de Nationale Klimaatweek organiseerden de gemeente Rijswijk en Klimaatkrachtig Delfland van het Hoogheemraadschap Van Delfland een webinar over buurtbetrokkenheid bij groenblauwe schoolpleinen. Zeventien scholen uit de regio van Delfland woonden dit bij.
 
In onderstaande video vertelt Esmee Overtoom wat een groenblauw schoolplein is. Ontwerper Sarah Los nam de deelnemers mee in hoe je de buurt betrekt bij het ontwerp en de realisatie van een schoolplein. Directeur Loes Viset van basisschool de Vlinder vertelde hoe zij dat voor haar school aanpakte. Belangrijke tips waren: betrek de buurt al vroeg bij de plannen voor het nieuwe schoolplein,  laat de kinderen het ontwerp presenteren, organiseer een leuke activiteit en maak er een feestje van met een hapje en een drankje. 
Heb je het webinar gemist? Op Inspiratie voor educatie | Groenblauwe Schoolpleinen kun je het terugkijken. Dinsdag 16 en 30 november volgen het tweede en derde deel van de reeks webinars, over beheer & onderhoud en financiering. Deze webinars zijn live te volgen van 16.00 - 17.00 uur. Meld je aan via info@klimaatkrachtig.nl. Deelname is gratis.