Een beschikbaar toilet bij hoge nood

Iedereen heeft er weleens mee te maken: opeens naar de wc moeten. De nood kan soms hoog zijn, zeker voor mensen met bepaalde aandoeningen waardoor toiletbezoek noodzakelijk is. Maar waar kunt u terecht?


De toiletten in gemeentelijke gebouwen zijn voor iedereen beschikbaar. Dat geldt ook voor toiletten in andere openbaar toegankelijke gebouwen, zoals horecagelegenheden, supermarkten en tankstations. Ook al moet er op deze plekken soms betaald worden voor toiletgebruik. Winkels en bedrijven zorgen er ook steeds vaker voor dat hun toiletten voor openbaar gebruik zijn.

Vind overal een toilet

Wie bij hoge nood een toilet moet opzoeken, kan hiervoor één van de gratis apps op de smartphone downloaden, zoals de HogeNood-app. Deze app stippelt de snelste route voor u uit. Ook laat de app zien of een toilet openbaar of betaald is, wat de openingstijden zijn en om wat voor soort toilet het gaat. Handig als u bijvoorbeeld een rolstoeltoegankelijke wc nodig hebt. De toiletten in de gemeentelijke en andere openbare gebouwen zijn onlangs in deze app toegevoegd.

Stel uw toilet beschikbaar

Omdat iedereen er wat aan heeft, ziet de gemeente het aantal openbare toiletten graag toenemen. Bent u een winkelier of ondernemer in Rijswijk en wilt u uw uw toilet beschikbaar stellen? Voeg uw toilet dan toe aan de app. Dat kunt u doen met het zilveren pakket van de HogeNood-app.

Meer weten?

Wilt u meer weten over openbare toiletten in de gemeente Rijswijk? Bijvoorbeeld omdat u geen smartphone heeft? Bekijk dan onze pagina over toiletvoorzieningen.