Droomeiland in gebruik genomen

Wethouder Armand van de Laar heeft dinsdagmiddag 11 december het rode zitmeubel op het Generaal Eisenhowerplein in gebruik genomen. Het zitmeubel is bekleed met rood kunstgras en heeft van de ontwerpers de naam "Droomeiland" meegekregen.

Wethouder Armand van de Laar plaatst boeken in de boekenkast van het rode zitmeubel op het Generaal Eisenhowerplein bij het station. Hij doet dit samen met de ontwerpers van de rode bank, te weten: Minka Haverkorn en Carolien Oomes  (Foto Erwin Dijkgraaf)

Een aangenamer station

De aanleiding voor het plaatsen van het Droomeiland was een enquête uit 2016, van de reizigersorganisatie ROVER. Uit de enquête bleek dat reizigers het station van Rijswijk geen aangename verblijfsplek vonden. Ze vonden het een sfeerloos station met weinig kleur. Om hier iets aan te doen is de gemeente in gesprek gegaan met bewonersorganisaties, bedrijven uit het gebied, de openbare bibliotheek en de spoorpartijen NS en ProRail.

Met de opgehaalde ideeën is de gemeente aan de slag gegaan. Zo zijn er bomen geplaatst op het plein, zijn er nette afvalbakken en bankjes geplaatst, is de bewegwijzering aangepast én is het rode zitmeubel geplaatst. Op termijn wordt nog gekeken naar de fietsenstalling en de taxistandplaats. Wethouder Van de Laar is blij met het opgeknapte stationsgebied: "Het stationsgebied moet het visitekaartje zijn van je gemeente. Bezoekers aan de stad en het bedrijventerrein Plaspoelpolder moeten zich er welkom voelen. Met alle verbeterpunten is Rijswijk goed op weg."

Boekenkastjes

Om de relatie met de bibliotheek te benadrukken zijn er boven het Droomeiland boekenkastjes en verlichting aangebracht. Door het plaatsen van de eerste boeken in de kastjes werd het Droomeiland officieel in gebruik genomen door wethouder Armand van de Laar. Hij deed dit samen met de ontwerpers van het bureau Buitenom, Minka Haverkorn en Carolien Oomes. Het Droomeiland mag door iedereen gebruikt worden als zitbank of als podium. Zien we u daar?