Denk en doe mee met Rijswijk op online platform

Na een geslaagde proef zet de gemeente een interactief online platform in voor heel Rijswijk. Hier kan je meedenken of meepraten over bijvoorbeeld de inrichting van jouw straat, een park of de speeltuin in de buurt. Of je mening geven over een besluit dat het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad gaan nemen. Alle Rijswijkers kunnen nu meebeslissen over de naam en het webadres van dit interactieve platform door te stemmen.

 

Registeren

Wie wil reageren op projecten en plannen, moet zich eerst als deelnemer registreren. Ga hiervoor naar https://rijswijk2.citizenlab.co/nl-NL

Test

Vorig jaar heeft de gemeente een test gedaan om inwoners te laten meepraten of meedenken over de herinrichting van de Van Dijcklaan/Van Ostadelaan en over Schetsboek Pasgeld op een speciaal daarvoor ingerichte interactieve website. Op deze website  kon iedereen zien in welke fase het betreffende project zich bevond, wat er nog stond te gebeuren en wanneer en hoe men een reactie of mening kon geven. De inbreng van de geregistreerde deelnemende inwoners heeft de gemeente vervolgens verwerkt in het betreffende plan of ontwerp.

Inzet platform

Deze manier van samenwerken met de stad, naast alle andere manieren die er zijn, is goed bevallen. Daarom gaat de gemeente dit interactieve online platform inzetten voor heel Rijswijk. Meedenken of meedoen kan op verschillende manieren zoals door het invullen van enquêtes, reageren op stellingen, wensen aangeven op interactieve kaarten of gewoon een reactie achterlaten op een plan of ontwerp. Ook kunnen deelnemers elkaars reactie ‘liken’. Op dit moment praten inwoners via dit platform mee over de herinrichting van de Lindelaan en over de inrichting van een wijkontmoetingsplek in Hof van Sion. De komende tijd komen er meer projecten op het platform. In de toekomst willen we het ook mogelijk maken om buurtinitiatieven in te dienen via het platform. Het platform is een aanvulling en geen vervanging van andere, ook niet-digitale, manieren waarop we inwoners betrekken.

Breng je stem uit

Het platform heeft nu nog als internetadres (url): https://rijswijk2.citizenlab.co/nl-NL Dat is geen naam die makkelijk is te onthouden of in te typen op internet. De naam beschrijft ook niet waarvoor het platform is bedoeld. Daarom roepen we inwoners op om te stemmen op een naam. Je kunt kiezen uit vier suggesties. Het interactieve online platform krijgt de naam waarop het meest is gestemd. Ook zullen we het webadres (de url) dan aan de gekozen naam aanpassen. Stemmen kan tot en met 13 februari 2022. Vergeet je niet eerst te registreren!