De Minibieb staat vol boeken, die gelezen mogen worden

Rijswijk heeft sinds vandaag een nieuw KinderzwerfboekStation in de publiekshal van het stadhuis. Wethouder Johanna Besteman (Welzijn & Onderwijs) opende vanochtend de boekenkast, waar de kinderzwerfboeken in staan. Het is een plek waar kinderen boeken kunnen meenemen naar huis en als ze het uit hebben, kunnen ze het boek weer ergens achterlaten. Zo kunnen de boeken gaan zwerven.

 

“Boeken zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen om dagelijks boeken om zich heen te hebben. Als ouders hier staan te wachten met hun kinderen is het zo fijn dat ze een mooi boek kunnen meenemen en lezen. Dit nieuwe KinderzwerfboekStation draagt er aan bij dat kinderen altijd een boek kunnen vinden en lezen en daarom juich ik dit initiatief toe", aldus Besteman.

Rijswijk heeft al aardig wat minibiebs. Een mini-bibliotheek, wat houdt dat in? Rochelle Heerema: „Het is een kast met kinderboeken en allerlei andere soorten boeken. Daar mag je gratis uit lenen, ruilen of als je boeken over hebt mag je ze er in zetten.”

Wat zijn zwerfboeken?


Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Daarmee kan de zwerftocht van het boek gevolgd worden op een speciale website. Zo kan een boek uit Utrecht bijvoorbeeld ook in Rijswijk gelezen worden.