Dag van de Mantelzorg in Rijswijk

Afgelopen zaterdag werd de Dag van de Mantelzorg in wijkcentrum Stervoorde uitgebreid gevierd. De Dag van de Mantelzorg was vorige week op donderdag 10 november, maar de meeste mensen konden toen niet. Welzijn Rijswijk, die deze dag organiseerde in opdracht van de gemeente, week uit naar zaterdag 12 november. Op deze dag werden de mantelzorgers in Rijswijk extra in het zonnetje gezet.

 

Naast dat er een verzorgde lunch was en mensen met elkaar in gesprek konden, kon je ook meedoen aan verschillende workshops: fotografie, bijenwastekeningen, ontspanning via meditatie en bewegen en een lachworkshop.

Wethouder Gijs van Malsen (Welzijn) was er ook en stak de aanwezige mantelzorgers een hart onder de riem: “Mantelzorg, als een mantel voor iemand zorgen,  is heel mooi, maar kan ook zwaar zijn. Namens de gemeente wil ik jullie bedanken en ben ik ook hier. Jullie inzet als mantelzorgers is ontzettend belangrijk en vergt toewijding, aandacht en compassie. Door stil te staan bij De Dag van de Mantelzorg willen we als gemeente laten weten dat jullie echt onmisbaar zijn en dat we jullie inzet enorm waarderen.

Er werd gelachen, gezongen, gesproken en kennis en ervaringen uitgewisseld. We hopen dat deze dag de mantelzorgers weer even heeft doen laten ontspannen om er met goede moed tegenaan te gaan.