Corona dichtbij: Carol Zeijdel, bedrijfsleider bij Brasserie Bijna Thuis, aan het woord.

In deze serie verhalen vertellen mensen over hun ervaringen met corona. Door het coronavirus is het werk van veel mensen veranderd. Carol Zeijdel vertelt over de impact van corona op Brasserie Bijna Thuis.

 

Rijswijkers, wat hebben we jullie gemist!

Carol Zeijdel, bedrijfsleider bij Brasserie Bijna Thuis, vertelt over de afgelopen periode: “Opeens moest alles dicht, zeven maanden lang, dat was een hele harde klap voor de horeca en voor veel andere sectoren zoals de sportscholen. Veel personeel vertrok, vooral onze jongere medewerkers. Ja logisch natuurlijk dat ze op zoek gingen naar iets anders want ook al ben je student, je moet wel je kamerhuur kunnen blijven betalen. En elke twee weken zaten we weer in onzekerheid te wachten op de uitkomst van de persconferentie”.

Maar gelukkig waren er de afgelopen tijd ook leuke dingen. Brasserie Bijna Thuis bood aan Expeditie Rijswijk en Haaglanden Beweegt haar terrein aan zodat daar activiteiten voor kinderen georganiseerd konen worden. En chef-kok Remco Nunnikhoven gaf vanuit de keuken van de Brasserie digitale kookles aan kinderen. ’s Middags konden de kinderen die zich hiervoor hadden ingeschreven, een pakket vol ingrediënten ophalen waarmee ze een maaltijd voor vier personen konden bereiden. ‘s Avonds stond Remco dan in de keuken met een camera en gaf hij instructies hoe de ingrediënten bereid moesten worden. “Dat was ontzettend leuk” vertelt Carol “en we willen dat graag voort zetten in de zomervakantie”.

“Ook hebben we ontzettend veel lieve berichtjes en telefoontjes gehad van veel Rijswijkers. dat heeft ons erg gesteund” gaat Carol verder. Het was zo fijn om onze gasten terug te zien toen de terrassen weer beperkt open mochten. Met een grote glimlach zaten ze te genieten op ons terras en we hoorden van veel mensen dat ze ons enorm hebben gemist hadden. Dat doet je enorm goed natuurlijk. De reserveringen stromen inmiddels weer binnen en sommigen willen zelfs alvast reserveren voor juli om zeker te zijn van een plekje. En ook onze oudere klanten zien we langzamerhand weer terug komen. Veel van hen zijn inmiddels gevaccineerd en wij hebben de ruimte; anderhalve meter afstand houden is bij ons daarom geen probleem. Als het weer nu een nog beetje z’n best doet en we weer tot 20.00 uur ’s avonds open mogen, dan wordt het echt weer wat!”.

En over het weer gesproken. Ook op minder mooie dagen is het bij de Brasserie goed toeven want  zoals veel horecazaken inmiddels hebben gedaan, heeft ook de Brasserie gezorgd voor een overdekt en verwarmd terras. En heb je het dan nog koud, dan zijn er ook nog fleece dekens “Die fleece dekens hebben we gekregen van de gemeente Rijswijk toen de terrassen weer  open gingen” vertelt Carol “dat was echt een hele leuke verrassing”.

Het medeleven van de Rijswijkers en de verbondenheid met elkaar maakt het werk in de Brasserie voor Carol iedere dag weer bijzonder: “Rijswijkers, wat hebben we jullie gemist!”