Corona dichtbij: Britt van der Leest (23), studente en schoonheidsspecialiste, aan het woord

In deze serie verhalen vertellen mensen over hun ervaringen met corona. Door het coronavirus is het werk van veel mensen veranderd. Britt van der Leest vertelt over de opening van haar schoonheidssalon vlak voordat corona uitbrak en over haar leven als studente.

 

Britt studeert Voeding en Diëtiek aan de Haagse Hogeschool. Vlak voordat vorig jaar de coronacrisis begon, heeft ze haar eigen schoonheidssalon geopend want Britt is ook opgeleid tot schoonheidsspecialiste.

Britt vertelt: “Voordat ik mijn eigen schoonheidssalon opende, deed ik soms al wat kleine dingetjes zoals massages. Ik had dus al wat contacten en de eerste paar weken na de opening van mijn salon is daar nog een aantal nieuwe klanten bijgekomen. Dat was heel fijn natuurlijk. Maar toen kwam corona en moest mijn salon opeens een paar maanden dicht. Ik kwam niet in aanmerking voor overheidssteun maar gelukkig woon ik nog thuis bij mijn ouders en heb ik mijn salon aan huis waardoor ik geen hoge vaste lasten heb. Toen de schoonheidssalons weer open mochten, is mijn agenda echt ontploft. Ik denk dat iedereen door corona en die eerste lockdown, extra veel behoefte had aan een lekkere schoonheidsbehandeling. Eigenlijk best grappig dat juist corona en die eerste lockdown goed waren voor mijn salon. Ik heb de hele zomer enorm goed gedraaid en had ook in de weken voor de feestdagen een supervolle agenda. Ik dacht echt dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zou werken en met kerst moe maar voldaan op de bank zou hangen. Maar ja, dat pakte heel anders uit want vlak voor kerst moesten de schoonheidssalons toch weer dicht en dat in de drukste weken van het jaar”.

Aan het begin van de coronacrisis had Britt mentaal niet zo veel last van alle coronamaatregelen. Maar nu we richting zomer gaan en de beperkingen langer duren, vindt ze het steeds lastiger worden en wordt ze er niet vrolijk van. Ze hoopt deze zomer in ieder geval weer lekker op een terras te kunnen zitten of naar een festival te gaan. Britt: “Ik kijk in mijn vrije tijd veel netflix want veel anders valt er niet te doen. En soms ga ik bij een vriendin eten, maar ja, met die avondklok is dat ook best lastig”. Ook het sporten schiet er een beetje bij in nu de sportscholen weer gesloten zijn: “In het begin pakte in mijn matje er nog regelmatig bij en ging ik oefeningen doen in de tuin. Nu doe ik soms ’s ochtends nog alleen even kort wat yoga- of stretchoefeningen. En ik probeer om iedere dag te wandelen om nog een beetje in beweging te blijven maar ik mis de sportschool wel echt”.

Britt vervolgt: “Door de lockdown had ik opeens ook heel veel vrije tijd. Dat ben ik niet gewend en ik verveelde me”.  Daarom heeft ze In de periode dat de schoonheidssalon dicht was een aantal cursussen gevolgd en haar eigen website voor de  schoonheidssalon gebouwd. En natuurlijk volgde ze ook nog online lessen aan de Haagse Hogeschool. Tegen anderen wil Britt graag zeggen: “Doe nu de dingen waar je normaal geen tijd voor neemt. Ruim je kledingkast op bijvoorbeeld of ga aan de slag met een leuke nieuwe hobby. Als straks weer alles open gaat, heb je in ieder geval geen klusjes meer liggen en/of een leuke nieuwe hobby gevonden”.

Inmiddels is Britts salon weer geopend en heeft ze het met haar werk weer heel druk. Britt: “Gelukkig voor mij kwamen al mijn klanten gelijk terug en wilden ze weer heel graag een behandeling. Maar ja, ik las dat in België de kappers toch weer dicht moeten dus of ik open mag blijven, blijft nog steeds wel een beetje eng”.