Click & Collect: bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels in Rijswijk

Vanaf 10 februari is het mogelijk om bestellingen af te halen bij winkels. Helaas nog niet in de winkels zelf. Producten van niet-essentiële winkels kunnen worden besteld en vervolgens afgehaald op een afgesproken tijdstip, maar met minimaal een periode van 4 uur ertussen. Dit noemt men ‘click & collect’. Het is een veilige manier zijn om voorlopig te kunnen winkelen. Verder blijven deze winkels voorlopig gesloten.

 

Producten worden nu veel online gekocht en thuisbezorgd, wat een grote druk legt op de pakketdiensten. U kunt de lokale  winkeliers steunen door lokaal uw inkopen te doen. Afhalen kan gewoon veilig, makkelijk, snel, dichtbij en doet u uitsluitend alléén.

Veilig afhalen: tijd afspreken en afstand houden

Bestellen en afhalen vindt plaats onder strikte voorwaarden. Zo wordt altijd anderhalve meter afstand gehouden onderling. Door vooraf het afhaalmoment af te spreken wordt drukte voorkomen. Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor de handhaving van wachtrijen, de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en eventuele groepsvorming.

Een bestelling moet minimaal vier uur voor het afhalen gedaan worden. Klanten kunnen dus niet voor de deur van de winkel iets bestellen en gelijk meenemen. Het direct ter plekke ruilen van  afgehaalde producten is niet toegestaan. Passen gebeurt thuis en ruilen kan volgens de voorwaarden van de winkelier. Retourneren is onder de huidige voorwaarden niet toegestaan. Winkels kunnen eventueel besluiten de retourneertermijn te verlengen of retour sturen per post mogelijk te maken.

Contactberoepen, bouwmarkten en groothandels

Als de winkelier een locatie met een winkelfunctie heeft, is het toegestaan om producten volgens click & collect te verkopen. Dit geldt ook voor contactberoepen als kappers of schoonheidsspecialisten. Zij mogen onder deze voorwaarden eveneens producten verkopen. Het uitoefenen van het contactberoep is nog steeds niet toegestaan.

Bouwmarkten worden gelijk gesteld aan andere niet-essentiële winkels. Er wordt dus een dagdeel van minimaal vier uur aangehouden tussen het bestellen en het afhalen van je bestelling.