Chippen en registreren van katten: doen!

Heeft u een kat? En is deze nog niet gechipt en geregistreerd? In juni kunt u dat met flinke korting doen bij een van de twee dierenklinieken in Rijswijk.

chip je dier
Zo kan uw verdwaalde kat altijd weer bij u worden teruggebracht. Met deze actie sluiten de dierenklinieken en de gemeente Rijswijk aan bij de campagne van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (het LICG).

Het chippen en registreren van katten is in Nederland nog niet verplicht. Toch is het belangrijk dit te doen. Elk jaar komen veel zwervende katten in het asiel terecht. Een groot deel is niet gechipt, of het dier kan niet worden teruggebracht omdat de registratie niet goed is bijgehouden. Slechts 14% van deze katten kan worden herenigd met de eigenaar. Er zijn ook mensen die een kat zelf houden, omdat ze niet weten wie de eigenaar is. Het totale aantal zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten is dus groter dan 14%.

Ook voor binnenkatten!

Heeft u een binnenkat die nooit buiten komt? Ook dan is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Want wat als uw binnenkat onbedoeld toch op straat belandt? Hij zal maar door een te lang openstaande deur glippen... Juist doordat een binnenkat nooit buiten komt, heeft die een veel minder goed ontwikkeld oriëntatievermogen. Hij kan zijn eigen huis minder makkelijk terugvinden en heeft een grotere kans om te gaan zwerven.

Chipactie met korting in juni 2019

Woont u in Rijswijk? Kom dan in juni uw kat laten chippen. Dit kan bij dierenkliniek Leeuwendael of dierenkliniek Eisenhower. In juni 2019 kost het maar € 20 per kat, het normale tarief is ongeveer € 50. Meer dan de helft korting, dankzij een financiële bijdrage van de klinieken en de gemeente. Als u uw kat laat chippen, worden de gegevens van u en uw kat geregistreerd. Geef eventuele wijzigingen snel door, zoals wanneer u verhuist. Dan is de info op de chip altijd actueel en kan uw kat snel teruggebracht worden. Profiteer van de actiekorting en maak snel een afspraak in juni bij dierenkliniek Leeuwendael of Eisenhouwer!