Champagne ontkurkt voor Wonen à la Carte in RijswijkBuiten

Wethouder Ronald van der Meij gaf namens de gemeente Rijswijk op 13 juli symbolisch het startsein voor de bouw van de laatste woningen in de tweede fase van Wonen à la Carte in RijswijkBuiten. Samen met één van de bewoners 'ontkurkte' hij de met ballonnen gevulde champagnefles.

Stel je eigen menu samen
Wonen à la Carte fase 2 bestaat uit 28 woningen onderverdeeld in verschillende woningentypes zoals rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn verkocht. Bij Wonen à la Carte staat de koper centraal. Door een uniek ontwerpproces, heeft de koper optimale vrijheid in het ontwerp van zijn eigen woning. Hierdoor is een zeer gevarieerd plan ontstaan van uniek samengestelde woningen. De zeer energiezuinige woningen worden gebouwd door aannemer De Langen & Van den Berg B.V. uit Bergambacht.

Wethouder Van der Meij: “door het unieke ontwerpproces heeft iedere woningen zijn eigen identiteit. Niet alleen aan de buitenzijde, maar ook van binnen is geen enkele plattegrond gelijk aan de andere woning. De bewoners hebben met recht hun eigen smaak kunnen geven aan dit unieke gerecht van Wonen à la Carte.”

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al meer dan 1000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 3 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied. (meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten zie ook op www.rijswijkbuiten.nl).