Buurtpreventieteams winnen de Couleur Bokaal 2018

Bij bureau Rijswijk vond 17 december 2018 een bewonersavond plaats. Deze avond was voor Buurtpreventieteams en beheerders van Whatsappgroepen. De bewoners wisten niet dat zij ook in het zonnetje gezet zouden worden.

Buurtpreventieteams Rijswijk winnen de Couleur Bokaal 2018!


Samen zorgen voor een mooie gemeente

Nadat teamchef Maarten van Mierlo de avond aftrapte, gaf hij het woord aan de trotse burgemeester Michel Bezuijen. Vervolgens legden de heren samen een mooie tegel voor het bureau, om de samenwerking letterlijk te beklinken.

Terwijl iedereen dacht dat het mooiste al geweest was, kwam er nog een vervolg. Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie) benadrukte de goede samenwerking met de buurt te benadrukken. In Rijswijk zijn momenteel 4 buurtpreventieteams actief. En Stichting WEP onderstreepte dat de samenwerking met politie en gemeente iets is om trots op te zijn. De gezamenlijke verantwoordelijkheid die binnen de gemeente Rijswijk gevoeld én genomen wordt is buitengewoon. Daarom besloot de jury van WEP, bestaande uit dienders uit allerlei delen van het land, dat de Couleur Bokaal 2018 moest gaan naar de Rijswijkse buurtpreventieteams.

Ontroerde winnaars

Bryan Rookhuijzen en Jan Willem van de Pol, directeur en projectmanager van WEP, deelden de 4 bokalen uit aan de coördinatoren van de Buurtpreventieteams. Steenvoorde-Noord, Steenvoorde-Zuid, Oud-Rijswijk en Te Werve kregen er allemaal 1. “Ik had dit nooit verwacht," zei Jan van der Aart, oud-politieman en nu coördinator BPT Te Werve. "Ik ben sprakeloos. Wat een enorm mooie waardering.”

De avond werd afgesloten door de brandweer die een presentatie gaf over brandveiligheid en de jaarwisseling. Aan het eind kreeg iedere buurtprevent nog een rugzak van de gemeente. En iedere Whatsappbeheerder een boek over het werk van de wijkagent. Vervolgens werd er nog gezellig nagekletst. Een buurtbewoner vond het goed dat er waardering werd getoond voor het moois dat er in de wijk plaatsvindt. Alle betrokkenen willen deze fijne samenwerking nog lang en vertrouwd voortzetten.