Bladkorven weer geplaatst

Maandagmorgen 15 oktober gaf wethouder Armand van de Laar het startsein tot het plaatsen van 60 bladkorven verspreid over de gemeente Rijswijk. Dat zijn er 15 meer dan vorig jaar.

Wethouder Armand van de Laar stak zelf de handen uit de mouwen en vulde de eerst geplaatste bladkorf met gevallen bladeren (Foto Erwin Dijkgraaf)

Dit jaar 60 korven

Vorig jaar werden er 45 korven geplaatst. Maar vanwege de vele verzoeken uit de wijken hebben we er nu 60 geplaatst. Bekijk hier waar de korven staan of binnenkort worden neergezet. Dan kunt u de bladeren uit uw buurt hierin verzamelen.

Op de hoek van de Populierlaan met de Sir Winston Churchilllaan ging de wethouder zelf aan het werk en vulde hij de eerst geplaatste bladkorf met gevallen bladeren. Het schoonhouden van de openbare ruimte is namelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeente en alle inwoners. Zeker in de herfst moet iedereen er samen voor zorgen dat alle vallende bladeren opgeruimd worden. Waar ze ook liggen. De gemeente Rijswijk maakt voor het verwijderen van gevallen blad gebruik van veegmachines en bladblazers en -zuigers.

Geleegd rond het weekend

Alle bladkorven in Rijswijk worden vóór en na het weekend geleegd. Al het bladafval wat er op dat moment inzit, halen we dan op. Let er wel op dat deze korven echt alleen voor bladafval zijn; andere zwerfafval kunt u kwijt in prullenbakken en containers.