‘Balkonparadijs actie van start in de Muziekbuurt’

Woensdagmiddag om 14.00 u. vond de aftrap plaats van de Balkonparadijsactie in de Muziekbuurt. Op deze zonnige middag namen twee bewoners een biologisch plantenpakket in ontvangst van wethouders Johanna Besteman en Armand van der Laar. In de maand juni kunnen 150 inwoners van de muziekbuurt met balkon zich aanmelden voor een gratis plantenpakket via www.ivn.nl/balkonparadijs. Meer info voor aanmelden vind je onderaan dit artikel.

 

Waarom deze actie

Natuur dicht bij huis brengt sfeer en maakt blij en gezond. En je helpt er ook de bijen, vlinders en vogels mee. Een beetje natuur op het balkon zorgt voor een fijne eigen plek en een mooiere buurt. We weten ook dat natuur verbinding in de wijk kan versterken. De partners in deze actie hebben de handen ineen geslagen omdat ze zich graag samen sterk maken voor meer contact tussen bewoners, een leefbare Muziekbuurt én omdat natuur dichtbij goed is voor mens én dier. Zo zitten er in het pakket 9 vaste planten waarvan elke deelnemer er eentje mét pot weg kan geven aan een buur.

Meedoen

Woon je in de Muziekbuurt en heb je een balkon? Dan kan je in de maand juni meedoen aan de Balkonparadijs actie. Je ontvangt dan een plantenpakket cadeau om je balkon extra vrolijk te maken met een aantal potten, potgrond, kleikorrels én een praktische handleiding. Je kan dus gelijk aan de slag. Ook heb je de keuze uit een pakket met bloeiende planten die goed zijn voor bijen en vlinders of één met eetbare planten zoals tijm en munt, zodat je kan smullen van jouw balkon. Heb je een balkon vol in de zon, of juist met schaduw? Geen probleem! Aan elke situatie is gedacht bij de keuze van de planten.

Hulp nodig bij aanmelden?

Heb je hulp nodig bij jouw (online) aanmelding? Kom langs tijdens een van deze spreekuren. Een medewerker van Welzijn Rijswijk helpt je graag.

  • Woensdag 16 juni van 9.00 -12.00 u.
  • Woensdag 30 juni van 9.00 -12.00 u.
  • Donderdag 1 juli van 14.00 -17.00 u.

Adres: Wijkpunt aan de Admiraal Helfrichsingel 51

Pakket & natuurkennis ophalen

Op 23 juni kunnen de eerste deelnemers hun balkonpakket afhalen tussen 15.00 – 17.00 u. Als je je hebt ingeschreven ontvang je hierover ruim van te voren bericht. Tijdens de ophaaldag (e.e.a. afhankelijk van de geldende coronakaders op dat moment) kun je ook gelijk al je vragen stellen over het pakket.

Partners

Rijswijk Wonen, Vidomes, Gemeente Rijswijk en de Provincie Zuid-Holland hebben de actie mogelijk gemaakt. Welzijn Rijswijk, De Groene Motor, De Natuurtuin, de Groene Karavaan en bewonersorganisatie De Muziekbuurt ondersteunen het Balkonparadijs. De Balkonparadijs actie is onderdeel van het programma Groen Dichterbij Rijswijk en een initiatief van IVN Natuureducatie en Steenbreek Rijswijk. Samen maken we van Rijswijk een prettige plek om te wonen!

Meer informatie over aanmelden en de actie:

Aanmelden voor deze actie kan via www.ivn.nl/balkonparadijs/aanmelden.

Meer informatie over de actie vind je hier: www.ivn.nl/balkonparadijs.

***Let op: deze actie is alleen voor bewoners van de Muziekbuurt met balkon.

***De actie loopt van 2 juni t/m 9 juli

Vlnr: Wendy Bakker (Steenbreek Rijswijk), Johanna Besteman (wethouder), Lydia van Stokhem (bewoner Muziekbuurt), Saskia van Wageningen (bewoner Muziekbuurt), Armand van der Laar (wethouder), Tonja van Gorp (IVN Natuureducatie), Wouter Rose (Rijswijk Wonen), Sylvia Arts (Vidomes)

 

Vlnr:, Armand van der Laar (wethouder), Johanna Besteman (wethouder), Lydia van Stokhem (bewoner Muziekbuurt), Saskia van Wageningen (bewoner Muziekbuurt),