Ambassadeur van België op bezoek in Rijswijk

Afgelopen week bezocht de Belgische ambassadeur Anick van Calster samen met haar man Rijswijk. Burgemeester Bas Verkerk ontving het echtpaar op het stadhuis waarna ze op de fiets een rondleiding door de stad kregen.

 

In Rijswijk zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en energievoorziening. Gestart werd bij het nieuwe Huis van de Stad. Hier maakten ze kennis met de plek die in de nabije toekomst de verbinding legt tussen publiek en politiek, cultuur en maatschappelijk welzijn. Het was een waardevol bezoek waarin we konden vertellen over de toekomstige samenwerking met Trias, centrum voor de Kunsten, De Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk om de ontmoetingsplek voor alle Rijswijkers te creëren. “Als snelst groeiende stad van Nederland is verbinding met elkaar belangrijk. Daar hoort een plek bij waar er ruimte is voor interactie en ontmoeting. Door de huisvesting van de vier organisaties in dit prachtige gerenoveerde Huis van de stad kunnen we elkaars kennis en die van ondernemers en inwoners benutten om de kracht van de stad nog verder te versterken”, geeft burgemeester Bas Verkerk aan.

In de middag werd het informatiecentrum van Rijswijk Buiten bezocht waarna het bezoek werd afgesloten met een presentatie over hoe we de komende energietransitie samen met het bedrijfsleven en onderwijs invulling gaan geven.

Open dag huis van de Stad

Op 27 is er weer mogelijkheid om het Huis van de Stad te bezichtigen:  schrijf je in voor een rondleiding.

(wnd) burgemeester Verkerk met Anick van Calster en Thierry Kochuyt