Alternatief vervoer voor Muziekbuurt

Vanaf 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van de HTM in. Bus 23 zal dan niet meer door de Muziekbuurt rijden. De gemeente wijst de bewoners van de Muziekbuurt daarom op de dichtstbijzijnde haltes en daarnaast op mogelijkheden voor alternatief vervoer.

Buslijn 23

Haltes buiten de Muziekbuurt

Met ingang van de nieuwe dienstregeling stopt bus 23 niet meer bij de haltes in de Muziekbuurt. De dichtstbijzijnde haltes van bus 23 om op te stappen zijn dan de haltes In de Bogaard of Station Rijswijk. De dichtstbijzijnde haltes van tram 17 zijn de tramhaltes Admiraal Helfrichsingel, In de Bogaard en Station Rijswijk. De gemeente informeert de bewoners van de Muziekbuurt die minder mobiel zijn over vervoersaanbod dat een alternatief kan zijn voor de bus en de tram.

Andere vormen van vervoer

Een van de mogelijkheden is de Particuliere Vervoersdienst van Welzijn Rijswijk. De Vervoersdienst is  bestemd voor inwoners van de gemeente Rijswijk die ouder zijn dan 65 jaar. Of voor inwoners die om gezondheids- of mobiliteitsredenen geen gebruik kunnen maken van normale vervoersvoorzieningen. Een vrijwilliger haalt aanvragers met zijn of haar eigen auto op en brengt hen tot waar dat nodig is. Als dat nodig is wordt de aanvrager ook weer teruggebracht. Meer informatie is te vinden op de website van Welzijn Rijswijk.

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de regiotaxi. Hier kan iedereen gebruik van maken, ongeacht leeftijd. Op de website van Regiotaxi Haaglanden is te lezen hoe het werkt.

De gemeente informeert de bewoners van de Muziekbuurt die ouder zijn dan 75 en/of gebruik maken van een Wmo-voorziening over deze mogelijkheden. Zij krijgen deze week een brief met meer informatie.

De toekomst van bus 23

Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart wil met de verwijzing naar de vervoersmogelijkheden een oplossing bieden voor het wegvallen van bus 23. "Veel  bewoners in de Muziekbuurt zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Het is van groot belang dat zij goede vervoervoorzieningen behouden. Daarom wijst de gemeente  de inwoners van de Muziekbuurt op de mogelijkheden die een alternatief kunnen zijn voor het busvervoer. We blijven daarnaast met de MRDH en de HTM in gesprek om te bekijken of de bus volgend jaar, als het nieuwe vervoerplan va de HTM wordt vastgesteld, terug kan komen in de Muziekbuurt."