Aangepaste openingstijden en dienstverlening gemeente Rijswijk (update)

Uit zorg voor onze inwoners, ondernemers en medewerkers hebben wij besloten om onze openingstijden en dienstverlening te beperken. We sluiten de balies in de publiekshal en werken in de periode van 17 maart tot 15 juni 2020 voor spoedgevallen op afspraak.

Spoedgevallen zijn het aanvragen van paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen (die aflopen voor 15 juni 2020*) en het doen van geboorte- en overlijdensaangiften. Alleen in deze gevallen kunt u op afspraak elke werkdag tussen 09:00 en 14:00 uur terecht op het stadhuis. Bel 14 070 op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 om een afspraak te maken.

*Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart 2020, blijven geldig tot 1 juni 2020. Let op: deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland en voor rijbewijzen met een geldigheid van tien jaar en rijbewijzen die eens in de vijf jaar verlengd moeten worden. Hebt u een rijbewijs dat korter geldig is, bijvoorbeeld één jaar of drie jaar? Of hebt u uw rijbewijs nodig in het buitenland? Dan kunt u, wanneer uw rijbewijs verloopt voor 15 juni 2020, contact opnemen met Klant Contact Centrum van de gemeente Rijswijk.

De afspraken die al zijn ingepland worden beoordeeld op het spoedeisende karakter. U wordt gebeld of uw afspraak doorgaat.

Veel van onze dienstverlening kunt u online regelen. Heeft u vragen? Op de corona pagina (https://www.rijswijk.nl/coronavirus/faq) vindt u een overzicht met veelgestelde vragen en het laatste nieuws over het coronavirus. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden op onze website? Dan kunt u ons dagelijks bellen tussen 8.30 en 17.00 uur. Vanwege de aangescherpte maatregelen werken wij met een minimale bezetting. Hierdoor is de wachttijd aan de telefoon langer dan gebruikelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bruiloften kunnen alleen in aanwezigheid van het bruidspaar en de getuigen plaatsvinden.

Ook voor vragen over inkomen, zoals het aanvragen van een uitkering, werk, jeugd, zorg en welzijn, kunt ons dagelijks bellen via het algemene nummer 14 070. Wij helpen u dan graag verder.

Openingstijden servicepunten gemeente Rijswijk

Het Werkgeversservicepunt (WSP) en het Financieel Servicepunt (FSP) hebben maatregelen genomen door het Coronavirus. Voor meer informatie over de dienstverlening en openingstijden verwijzen wij u graag naar hun websites:

Openingstijden partners van de gemeente Rijswijk

Ook onze partners zoals afvalinzameler Avalex en Rijswijkse maatschappelijke-, welzijns- en zorgorganisaties zijn genoodzaakt om maatregelen nemen door het Coronavirus. Voor meer informatie over de dienstverlening en openingstijden verwijzen wij u graag naar hun websites: